Programinė „iOS 7“ klaida – džiaugsmas telefonų „iPhone“ vagims

Kompanijai „Apple“ praėjusį rudenį oficialiai išleidus naujausią mobiliosios operacinės sistemos „iOS“ versiją „iOS 7“, kišenvagiams tapo gerokai sunkiau pasinaudoti pavogtu telefonu „iPhone“. Tačiau atrastas būdas, kaip „apeiti“ naują apsaugos sistemą.

Daugiau nuotraukų (1)

iTouch.lt

Apr 3, 2014, 2:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:57 PM

Norint ištrinti vartotojo „iCloud“ paskyrą ar perrašyti įrenginio operacinę sistemą, „iOS 7“ versijoje yra reikalaujama išjungti „Find My iPhone“ funkciją, kuri leidžia įrenginio savininkui bet kada sužinoti telefono buvimo vietą. Norint išjungti šią paslaugą, vartotojo prašoma suvesti savo „Apple ID“ ar „iCloud“ slaptažodį.

Bet buvo atrastas būdas, kaip šią apsaugą „apeiti“. Norint tai padaryti, tereikia nustatymuose vienu metu paspausti du mygtukus – „Find My iPhone“ išjungimo ir „iCloud“ paskyros ištrynimo.

Kai tai pavyksta padaryti, belieka išjungti ir vėl įjungti telefoną, o tuomet „iCloud“ paskyrą kartu su „Find My iPhone“ galima pašalinti be slaptažodžio.

Kol „Apple“ išleis „iOS“ atnaujinimą, kuris išspręstų šią problemą, vartotojams rekomenduojama pasinaudoti slaptažodžio užraktu (angl. passcode lock), kurį galite įjungti nustatymuose (Settings – Passcode).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.