Konkurencijos taryba atmetė „Bitės“ skundą dėl „Tele2“ reklamos

Konkurencijos taryba penktadienį paskelbė nutarusi nepradėti tyrimo dėl „Tele2“ reklamos atitikimo Reklamos įstatymo reikalavimams. Dėl šios reklamos skundus buvo pateikusios „Bitė Lietuva“ ir „Eurocom“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-04 17:53, atnaujinta 2018-02-14 21:11

Pareiškėjų nuomone, „Tele2“ reklama pažeidė Reklamos įstatymo 6 straipsnyje numatytus lyginamosios reklamos leistinumo kriterijus ir galimai klaidino vartotojus.

Konkurencijos taryba įvertino visų įmonių pateiktą informaciją bei argumentus ir, vadovaudamasi Reklamos įstatymo 25 straipsnio 7 dalimi dėl veiklos prioriteto, nutarė tyrimo nepradėti.

„Šiuo atveju galimas komercinę veiklą vykdančių subjektų interesų pažeidimas nereiškia vartotojų teisių ir jų teisėtų interesų pažeidimo. Be to, pareiškėjai niekaip nepagrindė, kodėl apie „Bitės grupę“ reklamoje pateikiama informacija, net jei ji būtų klaidinanti ar neleidžiama lyginamoji reklama, galėtų paveikti vartotojų ekonominį elgesį ir tuo reikšmingai pažeisti jų teises ir teisėtus interesus“, – rašoma Konkurencijos tarybos pranešime.

„Tele2“ atsakomojoje reklamoje buvo teigiama, kad „Labas kontrakto“ reklamoje pateikiama melaginga informacija.

„Bitė“ tarybai skundėsi, kad konkurentai kaltinimus adresuoja ne tam, kam turėtų. Mat „Labas kontrakto“ prekės ženklą valdo ne ji, o kompanija „Eurocom“. Tiesa, 100 proc. jos akcijų priklauso „Bitei“.

„Eurocom“ į Konkurencijos tarybą kreipėsi dėl konkurentų teiginio: „Esame tikri – ieškantys geriausios kainos renkasi „Tele2“.“

Konkurencijos tarybos ekspertai, vertindami, ar nagrinėjimo procedūra atitinka veiklos prioritetą, vadovaujasi įtakos veiksmingai vartotojų teisių ir teisėtų interesų apsaugai, strateginės reikšmės bei racionalaus išteklių naudojimo principais.

Vien kovo mėnesį taryba gavo 22 pranešimus dėl galimai klaidinančios reklamos ir išsiuntė 13 įspėjimų reklamos davėjams, siūlydama pakeisti arba nutraukti galimai klaidinančią reklamą. Šiuo metu Konkurencijos tarybos ekspertai atlieka 5 tyrimus dėl galimai klaidinančios reklamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.