Pažaisti norėjęs penkiametis rado „Xbox One“ saugumo skylę

Kristofferiui Von Hasselui – dar tik penkeri, bet jis jau sulaukė technologijų milžinės „Microsoft“ pripažinimo. Norėdamas pažaisti su tėčio žaidimų konsole „Xbox One“ jis netyčia atrado rimtą saugumo skylę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 3:14 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:00 PM

Vaiko tėvas Richardas Daviesas pastebėjo, kad atžala sugebėjo prisijungti prie jo „Xbox Live“ profilio ir žaidė žaidimus, kurie jo amžiaus vaikui nėra tinkami. Penkiametis parodė, kaip jam pavyko prisijungti prie svetimos sąskaitos: slaptažodžio vietoje jis įvedė daug tarpų ir paspaudė „Enter“, skelbia Mashable.com.

Jis baiminosi, kad tėtis dėl to smarkiai supyks, bet R.Daviesas reagavo kitaip: interneto saugumo srityje dirbantis vyras suprato, kad sūnus aptiko saugumo spragą, todėl apie tai skubiai pranešė „Microsoft“.

„Argi tai ne puiku? Būnant vos penkerių atrasti pažeidžiamumą ir juo pasinaudoti. Aš pagalvojau, kad tai tikrai šaunu“, – sakė R.Daviesas.

„Microsoft“ pranešė skubiai užlopiusi saugumo spragą, o ją atradusiam penkiamečiui padovanojo keturis žaidimus, 50 dolerių vertės dovanų kortelę ir vienerių metų „Xbox Live“ prenumeratą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.