„Apple“ saugumo taktika: langą uždaro, duris atrakina

Daugiau nei metus „Apple“ saugumo komandoje dirbusi Kristina Paget kritikuoja savo buvusį darbdavį už vangų požiūrį į virtualų saugumą. Ji pastebi, kad, išleisdama vienos platformos atnaujinimus, kompanija delsia pasirūpinti kitų jos gaminių naudotojais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-24 13:33, atnaujinta 2018-02-14 12:13

Naujausias pavyzdys – antradienį išleistas telefonuose „iPhone“ ir planšetėse „iPad“ naudojamos operacinės sistemos atnaujinimas „iOS 7.1.1“. K.Paget pastebi, kad šis atnaujinimas ištaiso nemažai svarbių pažeidžiamumų. Tačiau net 16 iš jų dar prieš tris savaites buvo ištaisyti operacinės sistemos „OS X“ atnaujinime.

Pasinaudoję pastarojo atnaujinimo duomenimis, programišiai galėjo išsiaiškinti, kokias skyles turėjo ši operacinė sistema. Išsiaiškinę, kurie pažeidžiamumai aktualūs ir kitai „Apple“ platformai, jie tris savaites galėjo jais netrukdomi naudotis.

Kitaip sakant, „Apple“ pasirūpino kompiuterių naudotojų saugumu, bet mobiliųjų įrenginių savininkai buvo palikti likimo valiai.

„Ar tai jums atrodo normalu? Išleisti atnaujinimą vienam produktui, kuris gana aiškiai atskleidžia kitos platformos saugumo pažeidžiamumus, bet jų kelias savaites netaisyti? Ar tikrai nematote tame nieko blogo?“ – retoriškai klausė K.Paget.

Prieš kelis mėnesius „Apple“ jau buvo kritikuojama dėl atvirkštinio veiksmo: ji ištaisė ypač svarbią klaidą, pramintą „goto fail“, operacinėje sistemoje „iOS“, bet kompiuteriams skirtos „OS X“ atnaujinimą išleido tik po keturių dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.