Lietuvių sistema pataria, kuo galima pasitikėti internete

Vienoje vietoje sukaupti žmonių atsiliepimai apie kiekvieną iš mūsų gali gerokai palengvinti naudojimąsi naujomis paslaugomis internete. Lietuvių sukurta atsiliepimų sistema „Trustribe“ padeda nuspręsti, ar žmogus yra patikimas – sukaupta informacija kiekvieną žmogų lydi naudojantis įvairiomis paslaugomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2014, 12:20 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:13 PM

Interneto naršytojui naudojantis keliomis paslaugomis tuo pačiu elektroninio pašto adresu, visa apie jį sukaupta vieša informacija bus prieinama visose platformose.

„Atsiliepimai ir reputacija tampa vertinga valiuta internete, kuri ne tik padeda greičiau įsigyti ar realizuoti daiktus bei paslaugas, bet ir tapti globalios patikimų žmonių bendruomenės dalimi. Savo internetine reputacija besirūpinantiems žmonėms nuo šiol yra daugiau galimybių pasinaudoti šios bendruomenės privalumais“, – sakė „Trustribe“ plėtros vadovas Arnoldas Žvinys.

Paslauga veikia mainų ir pardavimų portale Mainyk.lt bei daiktų nuomos platformoje Dalinuosi.lt. Pastarosios vadovas Paulius Valatkevičius tvirtina, kad „Trustribe“ išsprendžia vieną pagrindinių vartotojų bendradarbiavimo problemų internete: „Mes kūrėme vidinę atsiliepimų sistemą, bet kai išgirdome apie „Trustribe“, iškart nusprendėme dirbti su jais. Sprendimas pasiteisino, nes naudojantis nauja paslauga žmogus gali panaudoti savo reputaciją, sukauptą kitose platformose. Tai suteikia jam patikimumo naujojoje aplinkoje.“

Pusė Dalinuosi.lt ir Mainyk.lt įvykstančių sandorių baigiami vartotojams palikus atsiliepimą apie vienas kitą „Trustribe“ sistemoje. Iki šiandien vartotojai paliko 3 tūkst. atsiliepimų. Anot A.Žvinio, artimiausiu metu paslauga galės naudotis ir kitų lietuviškų tinklalalpių vartotojai.

Tiesa, apsiriboti Lietuva „Trustribe“ kūrėjai neketina. „Dar prieš pirmąsias integracijas sulaukėme susidomėjimo iš įvairių dalijimosi tinklalapių JAV ir Vakarų Europoje. Gauname užklausų net iš tokių rinkų, kaip Turkija. Žmonės daugybėje šalių supranta globalios reputacijos svarbą, tuo domisi, ir taip atranda mus“, – teigė „Trustribe“ plėtros vadovas.

Atsiliepimų ir reputacijos sistema jau yra pritraukusi investicijų iš rizikos kapitalo fondo „Practica Capital“. „Trustribe“ valdančioje bendrovėje šiuo metu dirba 6 specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.