„Adobe Flash“ skylė kelia grėsmę visiems kompiuterių naudotojams

Saugumo specialistai skelbia atradę didelį pavojų keliančią spragą kompanijos „Adobe“ įskiepyje „Flash“, kurį interneto naršyklės naudoja rodyti vaizdo įrašus ar paleisti žaidimus. Vartotojai raginami skubiai atnaujinti programinę įrangą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2014, 1:15 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:00 AM

Programišiai jau naudojasi šia „Adobe Flash“ spraga – kenkėjiškas kodas buvo atrastas Sirijos Teisingumo ministerijos svetainėje, o „Kaspersky“ antivirusinė programa aptiko mažiausiai septynis užkrėstus kompiuterius Sirijoje. Manoma, kad šis virusas yra nutaikytas prieš Sirijos prezidento Basharo al-Assado priešininkus.

Nors ši kenkėjiška programa buvo pritaikyta kompiuteriams su „Windows“ operacine sistema, saugumo specialistai pabrėžia, kad „Flash“ spraga kelia grėsmę ir „OS X“ ar „Linux“ naudotojams.

„Adobe“ išleido skubų įskiepio atnaujinimą, kurį rekomenduojama įsidiegti visiems vartotojams, kadangi paskelbus apie šią saugumo skylę ja gali bandyti pasinaudoti ir kiti įsilaužėliai.

Patikrinti, ar jūsų kompiuteryje įdiegtas „Flash“ ir kokią jo versiją naudojate galite šiame puslapyje. „Windows“ ir „OS X“ kompiuteriuose turėtų būti įdiegta 13.0.0.206 versija, o „Linux“ operacinės sistemos naudotojai turėtų įsidiegti 11.2.202.356 versiją.

Tai jau antra pastarosiomis dienomis atrasta „nulinės dienos“ (t.y. ką tik atrasta ir programišių jau naudojama) saugumo spraga, kelianti grėsmę interneto naršytojams. Vakar Lrytas.lt jau rašė apie pažeidžiamumą, kuris kelia grėsmę visiems „Internet Explorer“ naršyklės naudotojams. Jis dar neištaisytas, todėl visi „Internet Explorer“ vartotojai raginami bent laikinai pereiti prie kitų naršyklių (pvz., „Google Chrome“, „Mozilla Firefox“, „Safari“, „Opera“ ir pan.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.