„Skype“ nebeleidžia pašnekovui parodyti vidurinio piršto

Jei esate mandagus žmogus ir bendraujant internetu jums nekyla noras pašnekovą pasiųsti kažkur toli, tuomet didelės netekties nepajausite. Kitu atveju, ko gero, ši žinia jus nuliūdins.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2014, 9:49 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:12 AM

Vartotojai pastebėjo, kad naujausioje „Skype“ versijoje buvo pašalinti keli jaustukai (judantys paveikslėliai, skirti išreikšti emocijoms, angl. emoticon). Vienas jų leido pašnekovui parodyti vidurinįjį pirštą, kitas – pasukioti pirštą prie smilkinio, dar vienas – paklausti: „Kas per š?“ Taip pat pašalintas jausmaženklis su merginos kojomis ir aukštakulniais.

Pašalinti šiuos jaustukus nusprendė „Skype“ savininkė „Microsoft“. Vienas iš „Skype“ atstovų forume nurodė, kad pašalinti šiuos jaustukus nuspręsta, nes jie galėjo įžeisti kai kuriuos vartotojus.

Na, vidutinis pirštas ar „kpš“ – gal, bet kojos su aukštakulniais?

Keista, bet „Skype“ ir toliau leidžia pašnekovui parodyti užpakalį (tai galima atlikti įvedus žodį mooning skliausteliuose), užvožti (punch), nusivemti (puke), parūkyti (smoke), keiktis (swear), daužyti galvą į sieną (headbang), apsimesti vagimi (bandit) ar girtuokliu (drunk).

Maža to, naujausioje „Skype“ versijoje atsirado dar keli nauji jaustukai. Pavyzdžiui, parašius (sheep) pašnekovas matys besituštinančią avį, o (cat) ir (dog) – katę ir šunį. Taip pat galima pasiūlyti „šnekėti su ranka“ (talktothehand), nes veidas nesiklauso.

Beje, jei susirašinėdami paspausite daugiau nei tris mygtukus vienu metu ir juos laikysite nuspaudę, pašnekovas bus įspėtas, kad ant klaviatūros vaikšto katė. Daugiau „Skype“ jaustukų rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.