„Apple“ siekia įsigyti ausinių gamintoją už rekordinę sumą

JAV technologijų milžinė „Apple“ ketina įsigyti ausinių ir audio technikos gamintoją „Beats Electronics“, skelbia BBC. Amerikiečių kompanija sutiktų už aktyvą sumokėti 3,2 mlrd. dolerių, oficialiai apie sandorį bus paskelbta kitą savaitę.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-09 10:04, atnaujinta 2018-02-14 03:51

Įgyvendinus sandorį, tai būtų didžiausias pirkinys per visą „Apple“ istoriją („Apple“ dar niekada nėra išleidusi įsigijimo sandoriui daugiau nei milijardą dolerių). Toks sprendimas atspindi „Apple“ siekį sustiprinti savo pozicijas telefonų bei muzikos aksesuarų ir muzikos klausymosi internetu paslaugos „Beats Music“ versle, kuriam artimiausiais metais prognozuojamas augimas. Kaip skelbia „The Financial Times“, kompanijų derybos vis dar vyksta.

Kompaniją „Beats“ 2008 metais įsteigė prodiuseris Jimmy Iovine ir garsus reperis Dr. Dre.

2013 m. rugsėjį investicijų fondas „Carlyle Group“ įvertino „Beats Electronics“ milijardu dolerių. Fondas į kompaniją investavo 500 mln. dolerių. Tąsyk „Beats“ išpirko iš Taivano HTC 25 proc. akcijų už 265 mln. dolerių.

Kaip rašo „The New York Times“, jeigu „Beats Electronics“ įsigijimo sandoris bus įgyvendintas, „Apple“ strategijoje įvyks esminių permainų, – anksčiau kompanija pirkdavo technologijas, o ne jau susiformavusius prekių ženklus.

Balandį „Apple“ paskelbė gana silpnus rodiklius – pajamos išaugo vos 5 proc., sumažėjo „iPad“ paklausa. Kompanija taip pat paskelbė planus plėsti akcijų išpirkimo programą iki 30 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.