Moksleiviai konstravo kosminius laivus

Ketvirtadienį „Balttechnika“ parodos metu vyko VšĮ „Robotikos mokykla“ organizuotas moksleivių kosminių laivų projektavimo ir gamybos konkursas. Dauguma moksleivių komandų per vieną dieną suprojektavo ir iš kartono pagamino po kosminį laivą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2014, 10:45 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:58 PM

Konkurse dalyvavo daugiau nei 50 moksleivių, kurie renginio metu buvo suskirstyti į naujas komandas, kad idėjų pilni moksleiviai geriau vieni su kitais susipažintų.

Šis konkursas buvo unikalus dėl moksleivių projektavimui naudoto profesionalaus inžinerinio paketo „Solidworks“, kuriuo projektuojami tikri lėktuvai ir fabrikai, bei dėl užduoties per vieną dieną pagaminti tai, ką moksleiviai suprojektavo.

Konkursas mokytojams, moksleiviams ir parodos lankytojams pademonstravo naują būdą sudominti moksleivius inžinerinių įgūdžių siekimu. 

Pateikdami mokymosi medžiagą, viešai prieinamą internete Robotikosmokykla.lt puslapyje, konkurso organizatoriai tikisi šiomis paprastomis ir įdomiomis mokymo priemonėmis sudominti daugiau mokytojų ir moksleivių. Tikimasi, kad moksleiviai, pradėję naudoti profesionalius inžinerinius įrankius, ateityje gebės kurti sudėtingas, pasaulyje konkurencingas darbą ir gyvenimą lengvinančias sistemas.

Konkursą surengti paskatino ir padėjo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija.

Taip pat parodoje vyko moksleivių technologinės kūrybos darbų paroda, kuri skiriasi nuo panašių analogų užsienyje tuo, kad moksleivius buvo bandoma supažindinti vienus su kitais, paskatinti kurti naujus projektus kartu.

Projektavimo konkurse nugalėjo trys komandos:

I vieta: Severin Vasilevskij, Nedas Rutkauskas, Justina Puslytė ir Aurys Šilinga.

II vieta: Edvardas Mažeika, Vilhelmas Rimkus, Dalia Viliūnaitė, Šarūnas Mickus.

III vieta: Daniil Sadomskij, Tautvydas Murinas, Modestas Ruzgus, Augustas Maniušis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.