Lietuvos startuoliams – šansas sublizgėti užsienyje

VšĮ „Versli Lietuva“ vėl ieško geriausių naujų Lietuvos startuolių. Inovatyvių ir didelį globalios plėtros potencialą turinčių verslų kūrėjai kviečiami dalyvauti projekto „Startup Lithuania Roadshow 2014“ atrankoje. Atrinktos ir per vasarą apmokytos komandos rudenį keliaus prisistatyti investuotojams į Niujorką, Tel Avivą, Londoną, Dubliną ir Helsinkį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2014, 3:58 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:39 AM

„Šis projektas – tai lietuvių tiltas į geriausias pasaulio startuolių ekosistemas ir jis šiemet bus tiesiamas antrus metus iš eilės. Pernai 17 startuolių komandų vyko pas investuotojus ir į technologijų konferencijas Stokholme, Berlyne, Tel Avive ir Londone. Dvi komandos sulaukė užsienio investicijų, dar dvi buvo pakviestos į Tel Avive ir Londone įsikūrusius verslo akseleratorius, kitos užmezgė naudingų ryšių, todėl šį projektą laikome reikalingu“, – sako VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Startuoliai – itin dinamiškas verslas, todėl ir šiemet vyksiantis „Startup Lithuania Roadshow 2014“ skirsis nuo pernykščio projekto. Pirmiausiai, į užsienį nuspręsta vežti iki 10 startuolių, tačiau jiems keliami griežtesni reikalavimai: komanda dirba bent 4 mėnesius, privalo turėti veikiantį produktą ar bent jo prototipą ir šiuo metu ieškoti investicijų.

Aplankytų užsienio startuolių ekosistemų žemėlapis šį rudenį taip pat bus kitoks. Iš pernykščių stotelių paliekamos tik sėkmingiausios – Tel Avivas ir Londonas. Be šių miestų planuojama pirmą kartą aktyviai sudalyvauti Helsinkyje ir Dubline vyksiančiose technologijų konferencijose. Tikimasi, kad per startuoliams skirtus renginius užmegztos pažintys padės lietuviams būti pastebėtiems ir Niujorke, antrame pagal svarbumą startuoliams JAV mieste.

Nors šiemet startuoliai lankysis technologijų konferencijose, itin didelį dėmesį nuspręsta skirti individualiems jų ir investuotojų susitikimams, kurie visuose penkiuose miestuose bus organizuojami iš anksto.

Kaip ir pernai, šią vasarą vyks intensyvūs startuolių mokymai, per kuriuos atrinktos komandos padedamos savo sričių profesionalų iš Lietuvos ir užsienio, šlifuos savo idėjų pristatymo įgūdžius ir verslo planus.

Startuoliai, norintys dalyvauti „Startup Lithuania Roadshow 2014“, anketą kviečiami pildyti iki birželio 1 dienos čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.