Žudynes prisiminti draudžiama: Kinija užblokavo „Google“

Kinijoje šią savaitę, artėjant 25-osioms Pekino Tiananmenio aikštėje vykusio susidorojimo su demokratijos šalininkais metinėms, blokuojamos „Google“ paslaugos, pranešė cenzūravimą kontroliuojanti organizacija.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 2, 2014, 5:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:29 AM

Remiantis GreatFire.org pranešimais, vyriausybė nuo praėjusios savaitės yra nusitaikiusi į kompanijos „Google“ naršyklę ir kitas teikiamas paslaugas, kurios neprieinamos daugeliui Kinijos vartotojų.

Paskutinį kartą toks blokavimas buvo užfiksuotas 2012 metais ir truko tik 12 valandų.

„Neaišku, ar toks blokavimas yra laikina priemonė, susijusi su metinėmis, ar šis blokavimas bus nuolatinis. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad blokavimas trunka daugiau nei keturias dienas, matyt, nuo šiol „Google“ (paslaugos) bus griežtai blokuojamos ir sunkiai prieinamos“, – sakė vartotojus palaikanti organizacija.

Paklaustas apie trikdžius „Google“ atstovas atsakė: „Mes atlikome kruopštų patikrinimą ir iš mūsų pusės jokių problemų nėra“.

„Google“ skaidrumo ataskaitoje, kurioje matomas vartotojų aktyvumas visame pasaulyje, matyti, jog Kinijoje jis ženkliai sumažėjo nuo penktadienio ir tai gali reikšti, jog šalies gyventojoms šios paslaugos yra blokuojamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.