Britus šokiravo straipsnis apie užkeiktą „iPad“ darbalaukį

„Ar ant kiekvieno „iPad“ darbastalio esantis ežeras – slapta UŽKEIKTAS neįgalių kūdikių, įmestų į jo vandenis, nes jie nebūtų išgyvenę, vėlių?“ – tokia antraštė, pasirodžiusi populiariame britų naujienų portale Dailymail.co.uk, sulaukė kritikos strėlių.

Piramidės ežero nuotrauka „iPad“ darbastalyje panaudota dar pirmojoje planšetinio kompiuterio versijoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Piramidės ežero nuotrauka „iPad“ darbastalyje panaudota dar pirmojoje planšetinio kompiuterio versijoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2014, 11:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:14 PM

Šiame tinklalapyje ir iki šiol netrūko paskalų, gandų bei sąmokslo teorijų aptarimų. Tačiau prieš kelias dienas publikuotas straipsnis sulaukė itin daug kritiškų vertinimų dėl bereikalingo – ir absurdiško – gąsdinimo.

„Ši „Daily Mail“ antraštė gali būti beprotiškiausias dalykas, kurį jie kada nors skelbė“, – rašo JAV leidinys „BuzzFeed“. Panašiai reaguoja ir įvairių interneto forumų, tinklalapių komentatoriai.

Straipsnyje pastebima, kad dažnas „iPad“ savininkas darbastalyje naudoja įrenginyje įrašytą nuotrauką su Nevadoje esančiu Piramidės ežeru. Taip pat aprašoma legenda apie tai, kad šis vandens telkinys yra prakeiktas.

Šalia Piramidės ežero gyvenusi Pajutų gentis tikėjo, kad jo dugne slypi „tamsios paslaptys“: esą ežere buvo skandinami neįgalūs ir per anksti gimę kūdikiai, kurie nebūtų ištvėrę dykumos sąlygų. O šios vietovės lankytojai neva girdi šių „vandens vaikų“ verksmą.

Be to, šiame ežere tariamai gyvena undinė, kuri buvo ištekėjusi už minėtos genties nario, tačiau vėliau ją ištrėmė ir ji prižadėjo už tai atkeršyti. Todėl pavojus gresia visiems, kas prieina per arti kranto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.