„Bitė“ užsimojo iš lietuvių išguiti mobiliojo interneto baimę

Tik trečdalis lietuvių mano turintys išmanųjį telefoną. Iš jų beveik 40 proc. neišnaudoja šių įrenginių galimybių – nesinaudoja mobiliuoju internetu. „Bitė“ žada situaciją pakeisti.

Užsienyje atostogaujantys ir mobiliojo interneto nenaudojantys klientai nuo šiol nebeturės už tai ir mokėti.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Užsienyje atostogaujantys ir mobiliojo interneto nenaudojantys klientai nuo šiol nebeturės už tai ir mokėti.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Jun 18, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:54 PM

Trečiadienį mobiliojo ryšio operatorius paskelbė keičiantis mobiliojo interneto kainodarą.

„Mes siekiame išspręsti dvi problemas: baimę dėl didelių sąskaitų ir kintantį vartojimą. Vieną mėnesį žmogus gali sunaudoti kelis gigabaitus, kitą – kur kas mažiau. Todėl norime suteikti lankstumą. Pavyzdžiui, jei išvyksta kelioms savaitėms į užsienį, jie neturėtų mokėti už mobilųjį internetą, nes jie to nenaudojo“, – sakė „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Fredas Hrenchukas.

Nuo šiol telefonų savininkams bus siūloma rinktis naują planą „Lankstus“, kurį užsisakius naudojimas bus skaičiuojamas savotiškais „žingsniais“.

Klientams, kurie per mėnesį sunaudos iki 5 MB duomenų, už mobilųjį internetą mokėti nereikės. „Tai skirta tiems atvejams, kai žmonės netyčia kažką paspaudė ir, tarkim, įjungė interneto naršyklę ar el. paštą. Tai padengs beveik 100 proc. netyčinių interneto naudojimo atvejų“, – sakė F.Hrenchukas.

Sunaudojus iki 50 MB per mėnesį, teks mokėti 2,5 Lt; išnaršius iki 200 MB duomenų, tai kainuos 5,25 Lt; iki 400 MB – 8,75 Lt; mažiau nei 800 MB sunaudoję klientai mokės 12,25 Lt. Iki 2 gigabaitų mobiliojo interneto kainuos 17,5 Lt, o už kiekvieną papildomą gigabaitą bus prašoma sumokėti 5,25 Lt.

Kaskart priartėjus prie sekančio mobiliojo interneto „laiptelio“, klientai apie tai bus įspėti SMS žinute.

Šis planas galios tik telefonų naudotojams, tačiau planšetinių kompiuterių savininkams žadama ateityje pasiūlyti panašų sprendimą. Kol kas išankstinio mokėjimo paslaugų klientai šio plano pasirinkti negalės.

„Mes tikimės, kad vis daugiau vartotojų jausis patogiau naudodami mobilųjį internetą ir tai pakeis jų vartojimą. Nes dabar lietuviai kur kas mažiau naudoja mobilųjį internetą, o taip neturėtų būti“, – teigė „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

Planas „Lankstus“ pradeda veikti nuo birželio 18 d. visiems naujiems „Bitės“ klientams, o esami gali jį užsisakyti paskambinę nemokamu klientų aptarnavimo numeriu 1501 arba užsukę į saloną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?