Pavogti telefonai taps beverte plastiko ir stiklo krūva

JAV technologijų milžinės „Google“ ir „Microsoft“ savo gaminamuose išmaniuosiuose telefonuose ketina įdiegti galimybę vagystės atveju telefoną užblokuoti. Manoma, kad toks žingsnis leis mažinti vagysčių skaičių, nes nusikalstama veikla taptų beprasmė, praneša BBC.

Telefonus vogti taps beprasmiška – užblokuoti jie bus praktiškai beverčiai.<br>123rf nuotr.
Telefonus vogti taps beprasmiška – užblokuoti jie bus praktiškai beverčiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:36 PM

Įvairių šalių pareigūnai ragino technologijų bendroves imtis priemonių ir kovoti su telefonų vagystėmis – manoma, kad blokavimo sistema padėtų siekti tokių tikslų.

Kai kuriuose savo telefonų modeliuose „Apple“ ir „Samsung“ jau siūlo panašią funkciją, o „Google“ ir „Microsoft“ pateikiama informacija rodo, kad rimčiau saugomos taps visos trys pagrindinės pasaulio išmaniųjų telefonų sistemos – „iOS“, „Android“ bei „Windows Phone“.

Ekspertai nurodo, kad pastaruoju metu telefonų vagystės tapo rimta problema visame pasaulyje. Vien Jungtinėse Valstijose praėjusiais metais buvo pavogta apie 3,1 mln. įrenginių, t.y. beveik dvigubai daugiau nei 2012 metais. Su vagystėmis praėjusiais metais susidūrė ir kas trečias europietis. Pietų Korėjoje tokios nusikalstamos veiklos apimtys 2009–2012 metais ūgtelėjo maždaug penkis kartus.

„Aktyvuota telefono blokavimo funkcija paverčia paklausų brangų išmanųjį įrenginį plastiko ir stiklo krūva, todėl jo vertė iš karto labai krenta“, – sakė Niujorko apygardos prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.