Lietuvos mokyklos gavo neįkainojamą dovaną nuo „Samsung“

Į kvietimą tobulinti mokytojų skaitmeninius įgūdžius iš 220 Lietuvos mokyklų komisija atrinkto 28. Būtent šių mokyklų mokytojai turės galimybę penkis mėnesius nemokamai mokytis pažinti dabartinių moksleivių pasaulį – kurti animaciją, įdomias prezentacijas, tinklaraščius, prasmingai pasinaudoti socialiniais tinklaiss pamokose. Žodžiu, bus tie, kurių išties klausys „Z“ kartos vaikai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:02 AM

Komandos teikė paraiškas ir kūrybines užduotis, kurių tikslas buvo pristatyti mokyklos viziją, kaip prasmingai galima taikyti skaitmenines technologijas pamokose. Projekto partneriai programos „Renkuosi mokyti“ mokytojai, laimėję didelę atranką ir tokiu alternatyviu būdu patekę įmokyklas, iš 220 mokyklų atrinko 40. Toliau darbą tęsė kompetentinga komisija, kuri atrinko 28 ir pakvietė dalyvauti mokymuose „Mokykla ateičiai“.

„Mokyklų paraiškų kokybė buvo nevienoda. Kai kurios paraiškos buvo užpildytos paskubomis, o kitos mokyklos tam skyrė labai daug dėmesio ir parodė didžiulį norą dalyvauti, – sako „Renkuosi mokyti“ koordinatorė Gabrielė Characiejienė. – Mažos kaimiškų vietovių mokyklos ypač nustebino nuoširdumu, dideliu ryžtu tobulintis ir siekti pažangos. Kai kurios parodė tvirtą valią įgytas žinias ne tik perduoti visiems mokyklos mokytojams, bet ir tapti naujais skaitmeninio raštingumo židiniais savo bendruomenei.“

G.Characiejienė pridūrė, kad labai įvairios buvo ir mokyklų kūrybinės užduotys: vienos jų buvo atliktos laiško forma, kitos mokyklos kūrė vaizdo filmukus, prezentacijas.

Atranka leido įvertinti ir dabartinį Lietuvos mokyklų apsirūpinimą skaitmenine įranga. Vertinimo komisijos narys Kauno technologijos universiteto prorektorius prof. Pranas Žiliukas pažymėjo, kad daugelio mokyklų turima kompiuterinė įranga yra skysta – ištekliai maži, ir tai, pasak profesoriaus, yra valstybinė problema.

„Be to, akivaizdu, kad daug mokytojų turi dar gana siaurą supratimą apie skaitmeninių technologijų panaudojimą mokymo procese. Žiūri į tai, kaip į tam tikrą prievolę, nors iš tikro tai ne prievolė, o naujos galimybės, nauji mokymosi ir mokymo metodai“, – pabrėžė P.Žiliukas.

Būtent dėl to 112 mokytojų ir mokyklų direktorių iš visos Lietuvos vėl pasijus mokiniais – juk kad išmoktų taikyti skaitmenines technologijas pamokose ir taptų kūrybingais, įkvepiančiais ir motyvuojančiais mokytojais, jie pirmiausia turi parodyti, jog mokytis visiems reikia visą gyvenimą.

Mokymus ves kūrybingi programos „Renkuosi mokyti“ lektoriai, o jų pabaigoje labiausiai motyvuota mokykla, kuri pasiūlys geriausią idėją, kaip prasmingai panaudoti naujas technologijas mokymo procese, bus apdovanota „Samsung“ technologijomis, kurių vertė 10 000 eurų.

„Džiaugiamės, kad net 20 proc. visų Lietuvos mokyklų pateikė paraiškas mokymams. Didelis mokyklų susidomėjimas rodo, kad mokytojai atviri naujoms technologijoms, tereikia suteikti jiems įgūdžių, – sako mokymus inicijavusios technologijų kompanijos „Samsung Electronics Baltics“ technologinių sprendimų ekspertas švietimui Vaidas Bielinis.

Mokymų dalyviai sužinos, kaip naudoti skaitmenines technologijas pamokose, gaus įgūdžių, kurie padės labiau įtraukti mokinius į mokymo procesą. Viso to rezultatas – įkvepiančios, įdomios pamokos ir motyvuoti mokiniai.“

Mokymai prasidės rugpjūčio pabaigoje ir vyks iki pat sausio mėnesio. Tai bus pirmi tokie mokymai Lietuvoje, orientuoti į mokytojų skaitmeninių įgūdžių tobulinimą.

Geriausiai atrankoje pasirodžiusios Lietuvos mokyklos, kurių komandos penkis mėnesius nemokamai tobulins skaitmeninį raštingumą

Atranką sėkmingai įveikė ir bus pakviestos dalyvauti mokymuose 9 Vilniaus mokyklos:

„Atgajos“ specialioji mokykla, A.Puškino mokykla, Fabijoniškių vid. mokykla, Gabijos gimnazija, M.Mažvydo progimnazija, Nacionalinė M.K.Čiurlionio mokykla, Š.Aleichemo ORT gimnazija, Užupio gimnazija ir V.Kačialovo gimnazija, taip pat viena mokykla iš Vilniaus rajono – Marijampolio M.Lukšienės gimnazija.

Mokymuose dalyvaus ir 5 Kauno mokyklos:

„Atžalyno“ vid.mokykla, mokykla-darželis „Šviesa“, „Santaros“ gimnazija, autizmo sindromą turinčius vaikus ugdantis Kauno vaikų reabilitacijos centras ir Veršvų vid. mokykla ir viena mokykla iš Kauno rajono – Garliavos Jonučių vid. mokykla.

Taip pat mokymuose dalyvaus:

Šiaulių „Romuvos“ progimnazija, Panevėžio „Vyturio“ progimnazija ir Panevėžio r. Velžio gimnazija, Alytaus Dzūkijos pagrindinė mokykla, Kėdainių Šviesioji gimnazija, Švenčionėlių Mindaugo gimnazija, Druskininkų sav. Leipalingio pagrindinė mokykla, Molėtų progimnazija, Tauragės Jovarų pagrindinė mokykla, Sedos V.Mačernio gimnazija (Mažeikių r.), Kvėdarnos K.Jauniaus gimnazija (Šilalės r.) ir Kuršėnų S.Anglickio mokykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.