„Omnitel“ skelbia 3G ryšiu padengusi visą Lietuvą

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ skelbia užbaigusi sudėtingiausią tinklo modernizavimo projektą savo istorijoje. Per pastaruosius 9 mėnesius bendrovė į naują techninę ir programinę radijo tinklo įrangą investavo 90 mln. Lt.

„Omnitel“ technologijų vadovas M.Varanauskas teigė, kad atnaujinus tinklą ne tik padidėjo ryšio aprėptis ir signalo kokybė, bet ir sumažėjo elektros sąnaudos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Omnitel“ technologijų vadovas M.Varanauskas teigė, kad atnaujinus tinklą ne tik padidėjo ryšio aprėptis ir signalo kokybė, bet ir sumažėjo elektros sąnaudos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:22 AM

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje „Omnitel“ technologijų vadovas Mindaugas Varanauskas pranešė, kad jų 3G ryšys jau dengia visą Lietuvą – 99,86 proc. teritorijos.

Projekto metu „Omnitel“ atnaujino visas esamas 2G ir 3G bazines stotis ir įrengė 686 naujas 3G stotis.

„Praktiškai 3G ryšiu gali naudotis visi Lietuvos gyventojai, – sakė M.Varanauskas. – Mes turime daugiau nei tūkstantį 3G bazinių stočių visoje Lietuvoje. Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, mūsų konkurentai turi gerokai mažiau – po maždaug 650 stočių.“

Šio operatoriaus 4G ryšiu šiuo metu gali naudotis apie pusė Lietuvos gyventojų.

Viskas viename

Atnaujindama tinklą, 3G technologiją „Omnitel“ įdiegė ten, kur iki šiol veikė jau praeities technologija tampantis 2G ryšys. Tai įgyvendinta pasitelkus „Huawei“ sprendimą, kuris leidžia vienoje stotyje įdiegti kelias skirtingais dažniais veikiančias technologijas.

Kitaip sakant, ta pati bazinė stotis gali atlikti ir 2G, ir 3G, ir 4G transliuotojo vaidmenį – tereikia prijungti atitinkamas antenas.

Atnaujintas „Omnitel“ tinklas ne tik suteikia didesnę ryšio aprėptį ir signalo kokybę – jame sunaudojama iki 30 proc. mažiau elektros nei senajame tinkle, tai mažina tinklo eksploatavimo kaštus ir turi teigiamą poveikį aplinkai.

„Omnitel“ prezidentas Danas Strömbergas pastebėjo, kad atsirandant kokybiškoms turinio paslaugoms, duomenų perdavimo augimas įgaus dar didesnį pagreitį. „Nors duomenų perdavimas mobiliaisiais tinklais stabiliai didėja, tolesnio augimo potencialas išlieka didžiulis, nes vis dar esame toli nuo Europos Sąjungoje įprastų duomenų naudojimo apimčių“, – sakė jis.

Tinklo modernizaciją „Omnitel“ pradėjo 2011 m. gegužę. Pirmiausia buvo modernizuotos 2G ir 3G stotys didžiuosiuose miestuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, o pastaraisiais metais tinklo atnaujinimas ir stipri 4G plėtra vyko visoje Lietuvoje. Nuo 2011 metų į tinklo atnaujinimą ir 4G plėtrą buvo investuota daugiau kaip 160 mln. litų.

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ neseniai taip pat modernizavo visą mobiliojo ryšio tinklą. Jo atnaujinimas vyko nuo 2012 metų balandžio, o buvo baigtas šįmet gegužę. Per tą laiką bendrovė investavo daugiau nei 77 mln. litų.

„Tele2“ atnaujino 870 bazinių tinklo stočių ir įrengė 150 naujų. Didžiausi Lietuvos miestai buvo sujungti nauju 10 Gbps magistraliniu ryšio tinklu, atnaujinta klientų duomenų bazių valdymo įranga. Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, „Tele2“ 3G tinklo aprėptis siekia 90,9 proc., „Bitė Lietuva“ – 87 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.