Skrendantiems į JAV uždrausta turėti išsikrovusį telefoną

Skrendi į JAV – įkrauk telefoną arba jo neteksi. Taškas. Taigi, jei erzina tai, kad į lėktuvą negali įsinešti buteliuko vandens ar pernelyg uolus saugos darbuotojas atima brangias manikiūrines žirklutes, netrukus šie nemalonumai virs maloniais atsiminimais apie gerus laikus. JAV transporto saugumo administracija nurodė visiems oro uostams, iš kurių vykdomi skrydžiai į tą šalį, imtis griežtesnio keleivių gabenamos elektronikos tikrinimo. Nuo šiol kompiuterį ar išmanųjį telefoną vežantys keleiviai bus prašomi juos įjungti, o jei įrenginys neįsijungs, jis niekur ir neskris.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 7, 2014, 3:59 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:22 AM

Analitikai teigia, kad tokie pakeitimai priimti atsižvelgus į žvalgybos pateiktus duomenis apie tai, kad save islamo kovotojais vadinantys teroristai Sirijoje ir Jemene pradėjo kurti bombas, kurios nesukels įtarimo šiuolaikinei oro uostų apsaugai. JAV pareigūnai prasitarė, kad yra ženklių grėsmių, tačiau tiesiogiai naujų saugumo patikros taisyklių su tuo nesusiejo.

„Saugumo patikrinimo metu pareigūnai gali paprašyti įjungti bet kurį elektronikos įrenginį. Jei įrenginio įjungti nepavyks, jo nebus galima įsinešti į lėktuvą, o jo savininkas bus papildomai tikrinamas“, – išaiškino JAV transporto saugumo administracija.

„Reuters“ praneša, kad pareigūnams nurodyta ypač atidžiai tikrinti „Apple“ ir „Samsung“ telefonus. Jungtinė Karalystė, Vokietija ir Prancūzija pranešė, kad paklus JAV reikalavimui. Kiek dėl to pailgės patikros procedūra, kol kas visiškai neaišku.

JAV nuostatos lyg ir negalioja kitų šalių oro uostams, tačiau jei bendrovės nori vykdyti tiesioginius skrydžius į Amerika, joms tenka paisyti transporto saugumo administracijos reikalavimų.

Aišku viena: jei skrisite į JAV su brangiu išmaniuoju telefonu, planšetiniu ar nešiojamuoju kompiuteriu, įsitikinkite, kad jų akumuliatoriai visiškai įkrauti. O jei kompiuteris senokas ir jo baterija išsikrauna per greitai… bus puiki proga JAV įsigyti naują.

Na, o mes galime pasidžiaugti už oro uostų darbuotojus – dabar jie praturtės ne tik žiebtuvėliais, skėčiais, kišeniniais peiliukais ar žirklutėmis. Štai tik neaišku, ar parduotuvės, oro paštu siunčiančios naujus įrenginius pirkėjams, taip pat turės juos įkrauti ir įjungti, ar apie tai transporto saugumas tiesiog nespėjo pagalvoti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.