„Windows 9“ bus operacinė sistema-transformeris

Kovinių robotų, kurie lengvai virsta automobiliais, ir „Windows 7“ bei kompiuterių be liečiamojo ekrano gerbėjai gali pradėti nekantriai laukti 2015 m. pavasario. Būtent tada vartotojus turėtų pasiekti nauja „Microsoft“ operacinė sistema, kol kas pavadinta kodiniu vardu „Threshold“, o daugelio tradiciškai pakrikštyta „Windows 9“. Nors kompiuterio dulkiu siurbliu ji nepavers, tačiau įgis unikalią galimybę keistis, atsižvelgiant į tai, kokiame įrenginyje bus įdiegta.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 14, 2014, 8:45 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:18 AM

Kodėl tai turėtų labiausiai džiuginti „Windows 7“ vis dar garbinančius ir „Windows 8“ kaip velnias kryžiaus besikratančius vartotojus? Nes būtent jų – tradicinių nešiojamųjų ar stacionarių kompiuterių savininkų, kurių visai netraukia tapšnoti jų ekranus pirštais, poreikių tenkinimas yra vienas pagrindinių „Microsoft“ tikslų.

Todėl į „Threshold“ bus įdiegta daugybė funkcijų, pritaikytų būtent pele ir klaviatūra kompiuterius valdantiems žmonėms. Taip, po atnaujinimo „Windows 8.1“ irgi tapo daug patogesne tradicinių kompiuterių savininkams, įgijo galimybę iškart paleisti pagrindinį darbalaukį, tačiau būsima operacinė sistema visa tai pakels į naują lygį.

Svarbiausia – „Windows Threshold“ nė nesirengia nuvilti išmaniųjų telefonų,  planšetinių ar kompiuterių liečiamais ekranais savininkų – „Microsoft“ kurią ją taip, kad visiškai tenkintų ir juos.

Kaip tai įmanoma? Ogi suteikus operacinei sistemai tam tikrų transformerio galimybių. Žinovai sako, kad būsima sistema pati supras įrenginio, į kurį yra įdiegta, galimybes ir veiks būtent taip, kaip patogiausia jo savininkui.

Taigi įdiegta į klasikinį kompiuterį „Windows Threshold“ iškart paleis įprastą darbo lauką, kurį patogu valdyti pele. Be to, čia bus ir „Mini-Start“ meniu – gerokai patobulinta „Windows 7“ „Start“ meniu versija, kurios prototipą „Microsoft“ balandžio mėnesį pristatė kompanijos programų kūrėjų konferencijoje. Programėlės iš naujosios programėlių parduotuvės šiuo atveju veiks tiesiog tradiciniame darbalaukyje.

Tačiau įdiegę tą pačią operacinę sistemą į planšetinį kompiuterį ar išmanųjį telefoną matysime visai kitą vaizdą – tokiu atveju bus paleidžiamas „Windows 8“ įdiegtas pradžios ekranas, kurį patogu valdyti liečiant.

O jei sistema nustatys, kad prie nešiojamojo įrenginio liečiamu ekranu prijungėte klaviatūrą, atsiras galimybė keisti darbo lauką pagal poreikį. Žodžiu, transformeris, kuris, jei viskas bus atlikta be klaidų, turi galimybių išties tapti nauja kultine „Microsoft“ operacine sistema, kuri ne tik leis atsisakyti „Windows 7“, bet ir dar kartą įrodys – ši kompanija puikiai darbą atlieką kas antrą kartą.

Koks likimas laukia „Windows 8“? Kalbama, kad netrukus ši OS sulauks naujo atnaujinimų paketo, o paskui „Microsoft“ pasistengs užmiršti ne patį sėkmingiausią savo eksperimentą. Šiaip ar taip, o smalsiausieji jau šį rudenį galės parsisiųsti eksperimentinę „Windows 9 betą“ versiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.