Pastebėjote? Valdžios interneto svetainių kokybė gerėja

Lietuvos valdžios institucijų interneto svetainės tampa vis kokybiškesnės. Geriausiai keliamus reikalavimus atitinka Lietuvos ministerijų ir savivaldybių interneto svetainės, prasčiausiai – savivaldybių įstaigų svetainės, skelbiama Susisiekimo ministerijos užsakymu atliktame tyrime.

Analizuojant į skirtingas grupes suskirstytus internetinius puslapius, šiemet geriausiai įvertintos ministerijos ir savivaldybės.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Analizuojant į skirtingas grupes suskirstytus internetinius puslapius, šiemet geriausiai įvertintos ministerijos ir savivaldybės.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:38 PM

Tyrime vertinta, ar interneto svetainėse pateikiama būtina informacija, nurodomi darbuotojai, jų kontaktai bei darbo užmokestis, skelbiami teisės aktai ir kita tokiems internetiniams puslapiams būtina informacija.

Analizuojant į skirtingas grupes suskirstytus internetinius puslapius, šiemet, kaip ir pernai, geriausiai įvertintos ministerijos ir savivaldybės, kurios atitiko atitinkamai 94,9 ir 93,5 proc. keliamų reikalavimų.

Prasčiausiai atrodo savivaldybių įstaigos, įvertintos 46,8 proc. Tarp dažniausių neatitikimų įvardytas vadovo darbotvarkės skelbimas – tai daro vos 21 proc. tirtų įstaigų. Tik 24 proc. įstaigų skelbė nuorodą į Elektroninių valdžios vartų svetainę.

Iš ministerijų prasčiausio įvertinimo sulaukė Kultūros ministerijos puslapis, tačiau ir jis keliamus reikalavimus atitinka 90 proc.

Tarp Seimui pavaldžių institucijų prasčiausiai atrodė Nacionalinės sveikatos tarnybos puslapis, įvertintas 23,2 proc., o tarp ministerijoms pavaldžių įstaigų – 66,7 proc. pelniusi Mokestinių ginčų komisija. Iš teismų prasčiausiai reikalavimus atitinka Trakų rajono apylinkės teismo internetinis puslapis, surinkęs 38,5 proc., o iš savivaldybių – 42,1 proc. reikalavimų atitinkantis Rokiškio rajono savivaldybės internetinis puslapis.

Tyrimą atliko Europos Tarpdisciplininių Tyrimų Institutas, iš viso ištyręs 1230 interneto svetainių, kurioms galioja Bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašas.

Bendras vertinimas šiemet, palyginti su pernai, geresnis maždaug keturiais procentiniais punktais.

Informacinės visuomenės plėtros komiteto duomenimis, 2014 metų antrąjį ketvirtį viešojo sektoriaus institucijų svetainėse lankėsi 40 proc. Lietuvos gyventojų. 77 proc. gyventojų jų kokybę vertina teigiamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.