„Bitės“ klientai skraidyti internete galės kitąmet

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ įžengti į 4G mūšio ringą žada kitąmet, o tai jai kainuos per 50 mln. eurų (172 mln. Lt).

4G+ technologija yra pažangesnė ir leidžia pasiekti kone dukart didesnę spartą nei 4G.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
4G+ technologija yra pažangesnė ir leidžia pasiekti kone dukart didesnę spartą nei 4G.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

2014-08-07 13:48, atnaujinta 2018-02-11 12:02

Kaip Lrytas.lt jau rašė praėjusią savaitę, „Bitė Lietuva“ pajūryje testuoja 4G+ („LTE Advanced“) technologiją, suteikdama galimybę ją išbandyti pajūrio gyventojams ir svečiams, prisijungus prie specialių „Wi-Fi“ stočių.

4G tinklą savo klientams atverti „Bitė“ žada kitų metų pradžioje. Penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje) šio operatoriaus 4G+ ryšys pradės veikti kitų metų pirmąjį ketvirtį. Į tinklo modernizavimą ir plėtrą kompanija per 3-5 metus investuos apie 50 mln. Lt. 

4G+ technologija yra pažangesnė ir, anot kompanijos atstovų, leidžia pasiekti kone dukart didesnę spartą nei 4G, o maksimalus naršymo greitis sieks 300 megabitų per sekundę (Mbps). Tiesa, tokiomis galimybėmis galės naudotis tik tie, kurių įrenginiai palaikys 4G+, o kiti turės galimybę naudotis „paprastu“ 4G ryšiu.

Šiuo metu pasaulyje išleisti vos keli įrenginiai, palaikantys 4G+ technologiją, bet naujų produktų laukiama jau šių metų pabaigoje, o „Bitė Lietuva“ žada juos išsyk pasiūlyti vartotojams.

„Omnitel“ klientai 4G ryšiu gali naudotis nuo 2011 metų. Šios kompanijos 4G tinklas dabar dengia bemaž 65 proc. šalies teritorijos. Pernai kovo mėnesį 4G ryšį siūlyti pradėjo ir „Tele2“, tiesa, šis operatorius riboja naršymo spartą iki vos 5 Mbps.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.