Dar aštuoni lietuvių sukurti verslai vyks užkariauti pasaulio

Kiti, išgirdę žodį „startuolis“, tik paniekinamai perkreipia lūpas – dar viena svajotojų komanda, renkanti pinigus, kad virstų nauju „Facebook“. Tačiau panašu, kad, Rusijai nutarus pabadauti, ateina laikai, kai tie, kas savo svajones sugeba paversti pasaulį sužavinčiomis paslaugomis, programomis, žaidimais, tampa vis svarbesni Lietuvos ekonomikai. Taigi ką „Versli Lietuva“ išrinko perspektyviausiais šalies startuoliais, kurie dalyvaus „Startup Lithuania Roadshow“ ir keliaus ieškoti investicijų tam, kad iš perspektyvių virstų mūsų pasididžiavimu?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2014, 9:18 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:41 AM

Po gegužę prasidėjusios atrankos, visą liepą trukusių mokymų, kuriuos vedė vietiniai ir užsienio specialistai, ir dviejų tarpinių komandų pažangos vertinimų, į investicijų paieškas užsienyje nuspręsta pakviesti 8 perspektyviausius Lietuvos startuolius. Rudenį jie keliaus ieškoti investicijų į San Franciską, Tel Avivą, Londoną, Dubliną ir Helsinkį.

„Pernai vykęs pirmasis „Startup Lithuania Roadshow“ atnešė kelias sėkmės istorijas. Trys startuoliai pritraukė investicijų, du buvo pakviesti prisijungti prie Londone ir Tel Avive veikiančių akceleratorių, dar keli pasirašė naudingų bendradarbiavimo sutarčių su užsienyje sutiktais partneriais. Šiemet sieksime nemažinti spartos garsindami Lietuvos startuolių bendruomenę pasaulyje“, – sako viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Šiemet projekte mažiau dalyvių, bet daugiau stotelių, kuriose startuoliai pristatys savo idėjas. Daugiausia dėmesio bus skiriama iš anksto suplanuotiems individualiems startuolių ir investuotojų susitikimams, vizitams į rizikos kapitalo fondus. Dalyvaudami technologijų konferencijose lietuviai savo produktus taip pat pristatys tūkstančiams progreso gerbėjų.

Štai tie, kurie praėjo atranką ir mokymus. Beje, kai kurių jų produktais jau naudojamės. Tai lyg šalutinis naudos efektas Lietuvai – pradėję verslą kurti čia, pirmiausia savo šalyje išbando, kaip jis veikia, tobulina modelį.

Inside Warehouse“ – leidžia internetinio turinio publikuotojams pardavinėti su turiniu susijusias prekes tiesiai savo tinklalapyje. Įdiegę startuolio siūlomą programėlę, tinklalapio savininkai gali daugiau niekuo nesirūpinti – ji automatiškai parenka prekes, kurias sieja su svetainės turiniu, pirkėjai jas gali įsigyti nepalikdami svetainės, o turinio kūrėjams lieka skaičiuoti pelną iš komisinių mokesčių.

Pipeline Pharma“ – pasaulinis vaistų turgus, kuriame gamintojai gali tiesiogiai susisiekti su užsakovais ir atvirkščiai.

Place I Live“ – gyvenimo kokybės informacija išmanaus miesto piliečiams. Lietuvoje jau veikia į pasaulio rinką išeinančios paslaugos tinklalapis, kuris čia vadinasi „kurgyvenu.lt“.

Plate Culture“ – leidžia susirasti ir užsisakyti vakarienę pas vietinius žmones Azijoje. Nebrangiai galima pasidžiaugti ir įdomiu bendravimu, ir įvairiausiais namų gamybos patiekalais. Kodėl Azijoje? Nes startuolį įkūrusi lietuvė Reda Štarė gyvena Tailande.

Rotten Wifi“ – tai tiesiog programėlė, skirta testuoti ir įvertinti bevielį ir 3G interneto ryšį bet kuriame pasaulio kampelyje. Svetainėje galite pamatyti, ką siūlo netoliese esantys bevielio ryšio taškai.

Simple To Act“ – mobilieji įrankiai, skirti padėti konferencijų ir kitų renginių, į kuriuos susirenka didelės auditorijos, dalyviams būti aktyviems. Naudodamiesi įrankiu galite savo telefoną naudoti kaip nuotolinį mikrofoną, užduoti klausimus, gauti į juos atsakymus, informaciją ir t.t.

Soundest“ – pasaulyje jau gana gerai žinoma ir puikių įvertinimų sulaukusi elektroninio pašto rinkodaros sistema komercinei reklamai.

Aštuntasis startuolis, kuris prisideda prie delegacijos, – jau kelerius metus veikiantis „Dragdis“ – paprasčiausias būdas tvarkingai išsisaugoti internete rastą turinį. Komanda bilietą į „Startup Lithuania Roadshow“ iškovojo laimėjusi idėjų pristatymo konkursą „LOGIN Startup Pitch Challenge“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.