Žurnalisto bandymas: ar mobilioji programėlė atbaidys uodus?

Išmaniųjų telefonų savininkai gali atsisiųsti įvairių programėlių, skirtų atbaidyti uodus, o NBC televizijos žurnalistas Kerry Sandersas nusprendė savo kūnu (tiksliau, ranka) išsiaiškinti, ar tai veikia.

Žurnalistui įkišus ranką su telefonu į dėžę, kurioje tūnojo daugybė uodų (viršuje), šie netrukus apspito jo ranką (apačioje). Uodus turėjusi atbaidyti programėlė, deja, nepadėjo.<br>Kadrai iš „YouTube“
Žurnalistui įkišus ranką su telefonu į dėžę, kurioje tūnojo daugybė uodų (viršuje), šie netrukus apspito jo ranką (apačioje). Uodus turėjusi atbaidyti programėlė, deja, nepadėjo.<br>Kadrai iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2014, 11:15 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:38 AM

Visos uodus atbaidančios programėlės veikia tokiu pačiu principu: telefono garsiakalbiu skleidžia žmogui vos girdimą garsą, kuris esą labai nemalonus uodams. Vieni tokių aplikacijų naudotojai teigia, kad jos padeda atbaidyti kraujasiurbius, kiti teigia, jog tai neveikia.

K.Sandersas tai patikrino pats: tiesioginio eterio metu jis įkišo ranką su telefonu į stiklinę dėžę, kurioje tūnojo galybė uodų. Kol žiūrovams buvo rodomas trumpas reportažas apie mobiliąją programėlę, jo ranką spėjo aplipti dešimtys – o gal net šimtai – uodų. Grįžus į eterį, žurnalistas jau nekantravo skubiai išbandyti programėlę.

Deja, situacija nepasikeitė ir ją įjungus – uodai toliau siurbė vyro kraują. Nepadėjo ir signalo dažnių keitimas. „Žinot, jūs iš manęs sunkiate kraują su šitokiais reportažais, tiesiogine prasme“, – šmaikštavo K.Sandersas.

Neiškentęs jis galiausiai ištraukė ranką ir nusipurtė uodus. Nuosprendis: programėlė nepadėjo. O žurnalisto ranką po šio eksperimento „papuošė“ daugybė uodų įkandimų.

Siūlome pasižiūrėti:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?