Rusijos valdžios cenzūros ranka prispaudė viešus „Wi-Fi“

Rusija uždraudė galimybę baruose, kavinėse, parkuose ir kitose viešose erdvėse laisvai naudotis nemokamu „Wi-Fi“ internetu. Nuo šiol prie jo prisijungti bus galima tik pateikus savo asmens dokumentą.

Kaip valdžia pažabos atvirus interneto prieigos taškus, kurie nereikalauja slaptažodžio, dokumente nekonkretizuojama.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Kaip valdžia pažabos atvirus interneto prieigos taškus, kurie nereikalauja slaptažodžio, dokumente nekonkretizuojama.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:32 AM

Tokį nutarimą priėmė Rusijos Vyriausybė, praneša šios šalies žiniasklaida.

Nuo šių metų liepos 31 dienos anoniminis prisijungimas prie interneto viešose vietose yra draudžiamas. „Wi-Fi“ prieigos taškų operatoriai (pvz., restoranai, kavinės, bibliotekos) turės leisti prisijungti prie interneto tik vartotojui pateikus savo asmens dokumentą.

„Asmens identifikacija bus vykdoma nustatant interneto naudojo vardą, pavardę, tėvavardį, kuriuos galima patvirtinti asmens dokumentais“, – rašoma sprendime.

Operatoriai turės saugoti visų vartotojų duomenis, pasų numerius ne mažiau kaip pusę metų.

Kaip valdžia pažabos atvirus interneto prieigos taškus, kurie nereikalauja slaptažodžio, dokumente nekonkretizuojama.

Kodėl priimtas toks sprendimas Rusijos Vyriausybė nepaaiškina. Manoma, kad tai daroma griežtinant cenzūrą, siekiant palengvinti komentarų ar straipsnių autorių identifikavimą. Kontroliuojant nemokamus „Wi-Fi“ prieigos taškus prie viešo interneto taip pat bandoma apsisaugoti nuo kitaip mąstančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.