Septyni patarimai poilsiaujantiems su elektronika

Šilta, bet jau ne sekinančiai svilinanti saulė, per vidurvasario karščius įšilęs jūros ir ežerų vanduo – ne veltui rugpjūtis yra vienas mėgstamiausių atostogų mėnesių. Ar keliautų prie Baltijos jūros, ar skristų į tolimą egzotišką kraštą, į lagaminus lietuviai būtinai įsimeta ir išmaniuosius įrenginius.

Atostogaujant neretai nuklystama į nuošalias vietas, kur nėra „Wi-Fi“ ryšio. Jei iš anksto pasirūpinsite įdomiu turiniu, neteks eikvoti mobiliojo interneto didelių failų siuntimui.<br>„Samsung“ nuotr.
Atostogaujant neretai nuklystama į nuošalias vietas, kur nėra „Wi-Fi“ ryšio. Jei iš anksto pasirūpinsite įdomiu turiniu, neteks eikvoti mobiliojo interneto didelių failų siuntimui.<br>„Samsung“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 3:00 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:24 AM

Plonytė planšetė ar elektroninė skaityklė sveria vos kelis šimtus gramų, o joje gali sutilpti šimtai storiausių knygų. Taip „knygų rijikai“ sutaupo ne tik daug vietos savo kelioniniuose krepšiuose, bet ir neviršija leistino bagažo limito.

Norint, kad atostogų metu technologijos sklandžiai tarnautų, svarbu jomis tinkamai pasirūpinti. Štai septyni patarimai, kaip tai padaryti.

1. Laikykite įrenginius pavėsyje. Telefono, planšetės ar kompiuterio nepalikite tiesioginėje saulės atokaitoje ar prikaitusiame automobilyje. Karštis gali padaryti neigiamą įtaką prietaisų veikimui ar sutrumpinti baterijos gyvavimo laiką. Tad nenaudojamus įrenginius paplūdimyje pridenkite rankšluosčiu ar paslėpkite paplūdimio krepšyje.

2. Įkraukite įrenginius. Ar girdėjote apie naujausius kai kurių Europos oro uostų saugumo reikalavimus? Prieš lipdami į lėktuvą galite būti paprašyti įjungti telefonus ir kitus prietaisus. To nepadarę nebūsite įleisti į lėktuvą arba su įrenginiais teks atsisveikinti, tad įsitikinkite, kad visi prietaisai įkrauti. Beje, kai kurie naujausi įrenginiai turi energijos taupymo režimą, kurį įjungus net su 10 proc. įkrauta baterija telefonas gali veikti dar visą dieną.

3. Saugokite nuo vandens. Tai, kad technologijos nedraugauja su vandeniu, reiškia ne tik tai, jog telefonas gali sugesti įkritęs į kriauklę ar baseiną. Įrenginiui galima pakenkti paėmus jį šlapiomis rankomis ar naudojantis juo per lietų. Tad išlipę iš vandens nusišluostykite ne tik rankas, bet ir nusausinkite plaukus, kad nuo jų lašantis vanduo nepatektų ant telefono. Tiesa, jei dirbate plaukimo instruktoriumi, mokote žmones kaituoti ar aplink sukasi mažyliai, vis besitaikantys pasiimti jūsų telefoną į savo pripučiamą baseiną, verčiau įsigykite vandeniui atsparų įrenginį.

4. Mėgaukitės saule, tačiau tausokite akis. Kai saulės atokaitoje žiūrite į ekraną, matomas vaizdas būna gerokai blankesnis. Kad nereikėtų įtempti akių ir prisimerkti, savo planšetiniuose kompiuteriuose padidinkite ekrano ryškumą ir kontrastą. Kai kurie įrenginiai turi prisitaikantį ekraną, kuris automatiškai reguliuoja spalvų diapazoną, ryškumą ir kontrastą pagal tai, kaip ir kur jį naudojame.

5. Saugokite savo įrenginius. Atostogaujant savo įrenginius svarbu apsaugoti ne tik nuo kaitros, smėlio ir dulkių, bet ir nuo ilgapirščių. Atviroje vietoje nepalikite savo įrenginių be priežiūros. Juk kol nubėgsite gaudyti per giliai į jūrą įbridusio vaiko, jūsų telefonas ar planšetė gali atsidurti svetimoje kišenėje.

6. Pasirūpinkite turiniu iš anksto. Atostogaujant neretai nuklystama į nuošalias vietas – prie vos saujelei žmonių žinomo ežeriuko, į miško gilumą ar laukinį paplūdimį. Čia tikrai nebus „Wi-Fi“ interneto ryšio. Jei iš anksto pasirūpinsite įdomiu turiniu (filmais, knygomis), neteks eikvoti mobiliojo interneto didelių failų siuntimui.

7. Pakeiskite darbo vietą. Už lango nuostabus oras, o ištrūkti atostogų neleidžia skubių darbų gausa? Vis daugiau Lietuvos įmonių savo biurus savaitei ar dviems perkelia prie jūros ar ežero. Stacionarų savo darbo kompiuterį sinchronizuokite su planšete ir dirbkite įmerkę kojas į ežerą. Kas žino, kokių netikėtų idėjų ateis į galvą šitaip pakeitus darbo aplinką?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.