Skandalas: nuogų įžymybių nuotraukos – programišių rankose

Per šimtą pasaulinio garso įžymybių sekmadienį buvo šokiruotos sužinoję, kad programišius pavogė krūvas jų asmeninių nuotraukų ir vaizdo įrašų – taip pat ir tokių, kuriuose moterys yra nuogos ar pusnuogės.

Avril Lavigne, Jennifer Lawrence ir Selena Gomez - tik kelios iš dešimčių įžymybių, kurių asmeninės nuotraukos buvo paviešintos internete.<br>AFP, „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Avril Lavigne, Jennifer Lawrence ir Selena Gomez - tik kelios iš dešimčių įžymybių, kurių asmeninės nuotraukos buvo paviešintos internete.<br>AFP, „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 1, 2014, 10:21 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 7:59 PM

Pranešama, kad programišius forume „4chan“ siūlo pirkti nuotraukas už bitkoinus. Kas jis toks ir kokiu būdu jas gavo nėra žinoma.

Privatūs duomenys buvo pavogti įsilaužus į žvaigždžių paskyras „iCloud“ tarnyboje, skelbia Mashable.com. Ją valdanti kompanija „Apple“ situacijos nekomentuoja.

Neoficialiai nurodoma, kad paskalų tinklalapis Tmz.com jau derasi dėl nuotraukų įsigijimo ir už jas siūlo šešiaženkles sumas. 

Bene didžiausio dėmesio sulaukė aktorės Jennifer Lawrence fotografijos, kuriose ji užfiksuota nuoga. Aktorės atstovas patvirtino, kad nuotraukos yra autentiškos: „Tai yra baisus privatumo pažeidimas. Mes jau susisiekėme su teisėsauga ir paduosime į teismą bet ką, kas viešai skelbs pavogtas J.Lawrence nuotraukas.“ 

Sąraše yra 101 įžymybės pavardė, visos jos – moterys. Į sąrašą, be kita ko, įtrauktos Avril Lavigne, Hilary Duff, Kate Upton, Kim Kardashian, Kirsten Dunst, Rihanna, Scarlet Johansson, Selena Gomez, Wynona Ryder ir kt. 

Kol kas internete pasklido tik dalies žvaigždžių privačios nuotraukos. Vienos įžymybės pripažįsta, kad nuotraukos yra tikros, kitos tai neigia. 

Pavogtas nuotraukas įsigiję žmonės vaizdus toliau platina internete, tačiau dauguma tarnybų pasirūpina, kad šie vaizdai būtų kuo skubiau pašalinti. „Twitter“ ne tik naikina nutekintas nuotraukas, bet ir blokuoja jas paviešinusius profilius.

Primename, kad prieš kelerius metus internete buvo išplatintos nuogos Holivudo aktorės Scarlett Johansson nuotraukos. FTB situaciją aiškinosi kone pusmetį, kol pagaliau programišius Christopheris Chaney pats prisipažino įsilaužęs į S.Johansson elektroninio pašto dėžutę ir nutekinęs jos nuotraukas internete. Už šiuos neteisėtus veiksmus teismas jam skyrė 10 metų kalėjimo ir maždaug 174 tūkst. litų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.