Telekomunikacijų bendrovės „Mano numeriui“ raito špygą

Keturios Lietuvos telekomunikacijų bendrovės – „Bitė Lietuva“, „Omnitel“, „Tele2“ ir „Teo LT“ – įsteigė bendrą viešąją įstaigą „Numerio perkėlimas“. Jei laimės Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) paskelbtą konkursą, ši įstaiga valdys numerių perkėlimo sistemą.

Šiuo metu už numerio perkėlimą atsakinga bendrovė „Mano numeris“, tačiau mobiliojo ryšio kompanijos ne sykį reiškė nepasitenkinimą dėl jos teikiamų paslaugų kainų.<br>123rf nuotr.
Šiuo metu už numerio perkėlimą atsakinga bendrovė „Mano numeris“, tačiau mobiliojo ryšio kompanijos ne sykį reiškė nepasitenkinimą dėl jos teikiamų paslaugų kainų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2014, 5:18 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 11:25 PM

Šiuo metu už numerio perkėlimą atsakinga bendrovė „Mano numeris“, tačiau mobiliojo ryšio kompanijos ne sykį reiškė nepasitenkinimą dėl jos teikiamų paslaugų kainų. Šios kompanijos atstovai atkerta, kad paslaugas teikia už tokią kainą, kokia buvo sutarta pasirašant sutartį. Ji buvo pasirašyta prieš beveik dešimtmetį.

„Mano numeris“ numerio perkėlimo paslaugą teiks iki 2015 metų pabaigos. Todėl RRT šįmet paskelbė naują centrinės telefonų numerių duomenų bazės administratoriaus išrinkimo konkursą. Jo nugalėtojas, tikimasi, bus paskelbtas šių metų pabaigoje.

Konkurse ketina dalyvauti ir ne pelno tikslais veiksianti organizacija „Numerio perkėlimas“.

Bendra operatorių įstaiga buvo įsteigta remiantis tarptautine praktika, taip pat siekiant skaidraus ir efektyvaus šios paslaugos teikimo. Pirminiais bendrovių vertinimais, toks modelis leis šią paslaugą teikti ženkliai pigiau lyginant su šiuo metu galiojančiais tarifais, rašoma kompanijų išplatintame pranešime spaudai.

RRT skelbiamo konkurso nugalėtojas nuo 2016 metų penkerius metus privalės užtikrinti telekomunikacijų bendrovių klientų teisę nevaržomai išlaikyti telefono abonentinį numerį, keičiant viešųjų telefono ryšio paslaugų teikėją, paslaugų teikimo vietą ar būdą. Planuojama, kad šią paslaugą telekomunikacijų bendrovių įstaiga teiks kartu su pasirinktu strateginiu partneriu, turinčiu patirties tokio pobūdžio projektuose. Konkurso būdu pasirinktas nugalėtojas savo lėšomis sukurs centrinę duomenų bazę, ją administruos, koordinuos jos veiklą, centralizuotu būdu valdys abonentinių numerių perkėlimo procesą ir teiks kitas su centrinės duomenų bazės administravimu susijusias paslaugas viešųjų ryšių tinklų ir viešųjų telefono ryšių paslaugų teikėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.