„Apple“ tyčiojasi iš vartotojų: nori „iOS 8“ – ištrink 6 GB

„Apple“ išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių savininkai skundžiasi esantys priversti rinktis: ištrinti įrenginiuose esančią informaciją ar įsidiegti naują operacinės sistemos versiją „iOS 8“. Mat jos įdiegimui reikia atlaisvinti apie 6 gigabaitus (GB) vietos ar net daugiau.

Dėl naujos operacinės sistemos kai kuriems vartotojams teko atsisakyti savo asmeninių failų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Dėl naujos operacinės sistemos kai kuriems vartotojams teko atsisakyti savo asmeninių failų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-18 13:47, atnaujinta 2018-01-30 14:00

Nors pats atnaujinimo failas užima apie 1,2 GB, norint atnaujinti sistemą įrenginyje būtina turėti beveik penkiskart daugiau laisvos vietos. Vieni naudotojai teigia, kad jiems teko atlaisvinti apie 5,7 GB, kitų buvo prašoma net 6,9 GB laisvos atminties. 

Palyginimui, ankstesnei „iOS 7“ operacinės sistemos versijai reikėjo 2,9 GB laisvos vietos, tad dabar reikalavimai kone padvigubėjo.

Telefonų „iPhone“ ir planšečių „iPad“ savininkai internete skundžiasi, kad dėl atnaujinimo jiems teko ištrinti didelę dalį asmeninių failų (nuotraukų, vaizdo įrašų), programėlių. Ypač skaudžiai tai atsiliepė turintiems įrenginius su 8-16 GB talpos atmintinėmis.

Internautai šmaikštaudami pastebi, kad neseniai „Apple“ į jų įrenginius priverstinai atsiuntė naują grupės U2 albumą, o dabar reikalauja ištrinti ne tik jį, bet ir asmeninius failus. Kiti svarsto, kad tai yra „subtili užuomina“ ateityje pirkti įrenginius su didesnės talpos vidine atmintimi. 

Beje, naujausi „Apple“ įrenginiai jau turi mažiausiai 16 GB vietos. Tačiau, kitaip nei konkurentų gaminiai, jie neturi atminties kortelės dėklo, kuris leistų padidinti įrenginio talpą. 

Naują operacinės sistemos versiją įsidiegę naudotojai taip pat pastebi, kad nustojo veikti kai kurios jų pamėgtos programėlės.

Mashable.com pastebi, kad prarasti asmeninių failų nenorintys vartotojai turi išeitį: sinchronizuoti „iPhone“ ar „iPad“ įrenginį su kompiuteriu ir įdiegti „iOS 8“ tiesiai iš jo. Tokiu atveju trinti telefone esančių failų nereikės. Be to, tai yra patikimesnis būdas atnaujinti programinę įrangą.

Svarbiausia – pasirinkti „Check for update“ (liet. tikrinti atnaujinimus), o ne „Restore iPhone“ (liet. atstatyti iPhone). Pasirinkus pastarąjį variantą telefone tikrai neliks nieko, kas jame buvo.

„iOS 8“ gali įsidiegti „iPhone 4S“ ir naujesnių telefonų, „iPad 2“ ir naujesnių planšečių bei „iPod Touch 5G“ grotuvų savininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.