Lietuvos startuolius išvijo pasimokyti užsienyje

Trečiadienį Ūkio ministerijoje vykusio startuolių renginio „Inovatyvių verslų startas“ metu apdovanotos penkios jaunos technologinės įmonės, kurios už perspektyvias technologinio verslo idėjas apdovanotos galimybe išvykti į garsiausius pasaulyje akceleratorius.

Lietuvos startuoliams suteikta galimybė tobulėti užsienio akceleratoriuose.<br>123rf nuotr.
Lietuvos startuoliams suteikta galimybė tobulėti užsienio akceleratoriuose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:03 PM

Konkurso nugalėtojomis tapo kompanijos „Pažangūs pozicionavimo sprendimai“, „Biomė“, „Beiratė“, „Rastas poreikis“ ir „Mobili karta“.

Pirmosios dvi vyks į JAV Akrone esantį akceleratorių „Acron Development Corporation“, o į JAV Silicio slėnyje įsikūrusį akceleratorių „Rocket Space“ vyks „Beiratė“ ir „Rastas poreikis“. Kokiame akceleratoriuje tobulėti bandys paskutinioji nugalėtoja, kol kas neskelbiama.

„Tikimės, kad įsigilinę į geriausią verslo vystymo praktiką ir konsultuojami pasaulinio lygio verslininkų Lietuvos startuoliai galės greičiau plėsti savo verslą į užsienio rinkas ir išnaudoti savo didžiulį augimo potencialą“, – teigė ūkio viceministras Marius Skarupskas.

„Pažangūs pozicionavimo sprendimai“ sukūrė specialų įrenginį ir planšetinių kompiuterių programinę įrangą, kuri grafinę informaciją paverčia ir perduoda virpesiais į žmogaus pirštą. Unikali sistema, kuri susieja spalvas ir skirtingus virpesius, gali būti pritaikyta judėjimo orientavimui neregiams.

„Biomė“ sukūrė sintetinio kaulo pakaitalą, kuris gali būti naudojamas odontologijoje kaulo audinio regeneracijai. Prototipas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno technologijos universiteto mokslininkais.

„Beiratė“ kuriamas produktas – unikali sistema grįžtamajam ryšiui gauti. Įmonė sukūrė intuityvią anoniminę vertinimo sistemą, kuri leidžia vienu paspaudimu įvertinti aptarnavimą kainos ir kokybės santykį ir kt. Sistema skirta naudotis išmaniaisiais telefonais ir pasitelkiant QR kodą.

„Rastas poreikis“ kuriamas produktas – mobili aplikacija „Sku4You“, kuri skirta palengvinti apsipirkimo procesą ir sutrumpinti tam skirtą laiką.

„Mobili karta“ kuria klientų lojalumo valdymo programinę įrangą „DCITY“. Tai nuolaidų, lojalumo ir mobilaus marketingo valdymo sistema, integruojanti moderniausius komunikacijos su pirkėjais instrumentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.