„Apple“ prakeiks šią savaitę

Naujos kartos telefonus ir atnaujintą operacinę sistemą „iOS 8“ išleidusi „Apple“ turėtų būti ant bangos, tačiau pastaroji savaitė didžiausiai technologijų kompanijai pasaulyje buvo juodžiausia per visus metus. O gal ir ilgiau.

„Apple“ vadovui T.Cookui pastarąją savaitę teko spręsti nemažai problemų.
„Apple“ vadovui T.Cookui pastarąją savaitę teko spręsti nemažai problemų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 1:16 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:28 PM

Nurijusi praėjusios savaitės karčią piliulę, kuomet vartotojai skundėsi reikalavimu telefonuose ir planšetėse atlaisvinti 6 GB vietos tam, kad galėtų įsidiegti naują operacinę sistemą „iOS 8“, pirmadienį „Apple“ pasitiko džiugia žinia: per savaitgalį parduota 10 mln. naujųjų „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“. Tai – maždaug milijonu daugiau už ankstesnį rekordą. O pagrindinė priežastis, dėl ko telefonų nebuvo parduota dar daugiau, – pasiūlos trūkumas. Bet tai galima pavadinti malonia problema.

Vėliau reikalai ėmė blogėti: internete pasirodė pirmieji pranešimai apie tai, kad planšetofonas „iPhone 6 Plus“ nešiojamas kišenėje sulinksta. Internetą užplūdo pašaipių vaizdelių lavina, situacija pasinaudojo ir konkurentai, sukūrę šmaikščių reklamų. „Apple“ po kurio laiko pripažino, kad telefonai gali sulinkti nešiojami kišenėje, bet tai nutinka itin retai, o per mažiau nei savaitę dėl šios problemos į ją kreipėsi tik 9 klientai.

Maža to, kaupėsi vartotojų skundai dėl „iOS 8“ klaidų: neveikia daug populiarių aplikacijų, kitos veikia netinkamai, stringa, siurbia bateriją, „Safari“ neranda nuotraukų ir vaizdo įrašų...

Anksčiau „Apple“ į tokias problemas reaguodavo ramiai: kelias dienas palaukdavo, surinkdavo skundus, ištaisydavo klaidas ir dar po kurio laiko išleisdavo pataisymą. Šįkart ji nusprendė paskubėti ir jau trečiadienį išleido atnaujinimą „iOS 8.0.1“. Deja, tai buvo šūvis sau į koją.

Paaiškėjo, kad šis „pataisymas“ yra dar blogesnis už originaliąją versiją: jį įsidiegusių vartotojų įrenginiuose nustojo veikti „TouchID“ pirštų atspaudų skeneris ir dažnai dingdavo ryšys. Perkrovus telefoną jis prisijungdavo prie stoties, bet po kurio laiko ryšys vėl nutrūkdavo. Dėl to jos įrenginių savininkai negalėjo ne tik pasinaudoti mobiliuoju internetu, bet ir paskambinti ar išsiųsti SMS.

Po kelių valandų „Apple“ atsiprašė atsiprašė ir atšaukė šį atnaujinimą, bet jį jau buvo įsidiegę dešimtys tūkstančių vartotojų. Visas klaidas ištaisantis „iOS 8.0.2“ atnaujinimas buvo išleistas ketvirtadienį.

Lyg to būtų maža, kibernetinio saugumo specialistai šią savaitę paskelbė aptikę itin pavojingą spragą „Shellshock“, aktualią visoms „Unix“ pagrindu sukurtoms sistemoms – taip pat ir „Mac“ kompiuteriuose įdiegtai „OS X“. Ji leidžia įsilaužėliams perimti įrenginio valdymą. Įdomu tai, kad ši spraga nekelia pavojaus „Windows“ kompiuteriams. Plačiau apie „Shellshock“ galite paskaityti čia. 

Tuo pačiu galima prisiminti ir kiek anksčiau įvykusį nuogų įžymybių nuotraukų nutekinimą iš „iCloud“ bei „Apple“ bandymus patyliukais lopyti savo debesijos paslaugos spragas, garsiai aiškinant, kad ji yra visiškai saugi. Arba grupės U2 albumo priverstinį įbrukimą visiems vartotojams – nori jie jo, ar ne.

Trumpai sakant, jei netyčia sutiktumėte „Apple“ vadovą Timą Cooką, verčiau aplenkite jį saugiu atstumu – jo nuotaika gali būti prastoka...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.