„Apple“ telefonams „iPhone“ grąžino skambinimo funkciją

Penktadienį „Apple“ išleido antrą operacinės sistemos „iOS 8“ atnaujinimą, kuris turėtų išspręsti anksčiau vartotojams kilusias problemas, dėl kurių jie negalėjo naudotis net bazinėmis telefono funkcijomis – skambinti ir siųsti SMS.

Naujųjų „iPhone 6“ pirkėjos džiaugiasi: pagaliau jų telefonai turės ir skambinimo funkciją!<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Naujųjų „iPhone 6“ pirkėjos džiaugiasi: pagaliau jų telefonai turės ir skambinimo funkciją!<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 1:04 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:28 PM

Naujoji operacinės sistemos versija buvo išleista prieš kiek daugiau nei savaitę. Jau tuomet vartotojai skundėsi, kad norint ją įsidiegti reikia atlaisvinti 5–6 GB vietos ar net daugiau (priklausomai nuo įrenginio tipo). Pasirodo, tai buvo mažiausia problema.

Jau po kelių dienų „iPhone“ telefonų ir planšečių „iPad“ savininkai ėmė skųstis įvairiomis problemomis: nebeveikė dalis populiarių aplikacijų, kitos veikė netinkamai, įrenginiai veikė lėčiau, baterija greičiau seko, „Safari“ nerado nuotraukų ir vaizdo įrašų, o gaunant SMS telefonui kažkodėl prireikdavo mobiliojo interneto ir t.t.

„Apple“ pripažino klaidą ir suskubo išleisti atnaujinimą „iOS 8.0.1“, kuris šias klaidas turėjo ištaisyti. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad šis „pataisymas“ yra dar blogesnis už originaliąją versiją: jį įsidiegusių vartotojų įrenginiuose dažnai dingdavo ryšys. Perkrovus telefoną jis prisijungdavo prie stoties, bet po kurio laiko ryšys vėl nutrūkdavo.

Suirzę „iPhone“ savininkai piktinosi, kad negali pasinaudoti ne tik mobiliuoju internetu, bet ir tokiomis bazinėmis funkcijomis, kaip skambinimas ar SMS siuntimas. Taip pat nustojo veikti „TouchID“ pirštų atspaudų skeneris.

Jau po kelių valandų kompanija atsiprašė ir atšaukė šį atnaujinimą. Jį spėjo įsidiegti dešimtys tūkstančių vartotojų.

Ketvirtadienį „Apple“ išleido antrąjį atnaujinimą „iOS 8.0.2“, kuriame, kompanijos tikinimu, ištaisytos visos klaidos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.