„iPhone“ gaminęs kinas mirė nesulaukęs „Apple“ pagalbos

Telefonus „iPhone“ surenkančioje gamykloje dirbęs Yi Longas mirė taip ir nesulaukęs 26-ojo gimtadienio, o į „Apple“ generalinį direktorių Timą Cooką kreipusis jo motina gavo tik pavėluotą užuojautą.

„Foxconn“ gamyklose surenkami įvairūs elektronikos įrenginiai. Šaltinių teigimu, Y.Longas ir kiti nuo leukemijos mirę žmonės dirbo būtent „iPhone“ surenkančioje gamykloje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Foxconn“ gamyklose surenkami įvairūs elektronikos įrenginiai. Šaltinių teigimu, Y.Longas ir kiti nuo leukemijos mirę žmonės dirbo būtent „iPhone“ surenkančioje gamykloje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2014, 11:17 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:37 AM

Praėjusios savaitės pradžioje Y.Longas paniro į komą. Daktarams konstatavus, kad išgelbėti vaikiną nebėra vilties, šeima jį pasiėmė iš ligoninės. Penktadienį jis mirė, praneša Dailymail.co.uk.

Y.Longas yra mažiausiai šeštas „Foxconn“ gamyklos darbuotojas, miręs nuo leukemijos. Šia liga jį užklupo netrukus po to, kai jaunas vyras pradėjo dirbti gamykloje Šendženo mieste. Mirusiųjų artimieji mano, kad ligos yra susijusios – esą jas sukėlė gamyboje naudojamos cheminės medžiagos.

Didžiuliame „Foxconn“ gamyklų komplekse, kur dirba per 230 tūkst. žmonių, per pastaruosius ketverius metus leukemija susirgo mažiausiai 13 jaunų darbuotojų. Penki iš jų jau mirė.

„Foxconn“ gamyklose surenkami įvairūs elektronikos įrenginiai. Šaltinių teigimu, Y.Longas ir kiti nuo leukemijos mirę žmonės dirbo būtent „iPhone“ surenkančioje gamykloje.

„Foxconn“ vadovybė tai vadina atsitiktinumu ir atkerta, kad kraujo vėžio sergamumas jos gamyklose yra gerokai mažesnis už nacionalinį vidurkį.

Y.Longui leukemija buvo diagnozuota 2011 metais, praėjus 20 mėnesių po to, kai jis pradėjo dirbti „Foxconn“. Jo šeima neturėjo pinigų gydymui, o gamykla atsisakė suteikti finansinę pagalbą. Jos nesuteikė ir „Apple“.

Korporacijos atstovas nurodė, kad atlikus keturis mėnesius trukusį patikrinimą 22 gamyklose nebuvo pastebėta nieko, kas galėtų kelti pavojų darbuotojų sveikatai ir saugumui.

„Mes visomis išgalėmis stengiamės užtikrinti darbuotojų teisę į saugią ir sveiką darbo vietą. Mus nuliūdino žinia apie Yi šeimos netektį ir norėtume išreikšti giliausią užuojautą“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.