Londono gyventojai už nemokamą „Wi-Fi“ atsisakė savo vaikų

Prieš patvirtindami, kad sutinkate su naudojimo taisyklėmis, bent užmeskite akį į jas, antraip galite sulaukti nemalonios staigmenos. Tuo įsitikino Londono gyventojai, už prisijungimą prie nemokamo „Wi-Fi“ taško sutikę visiems laikams atiduoti savo pirmagimius.

Viename iš punktų buvo nurodoma, kad už nemokamą interneto ryšį žmonės visai amžinybei turės atsisveikinti su vyriausia savo atžala.<br>123rf nuotr.
Viename iš punktų buvo nurodoma, kad už nemokamą interneto ryšį žmonės visai amžinybei turės atsisveikinti su vyriausia savo atžala.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2014, 3:55 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 3:24 AM

Tokį eksperimentą atliko „Cyber Security Research“ institutas. Juo buvo siekiama pademonstruoti viešų „Wi-Fi“ tinklų pavojus, skelbia „The Guardian“.

Birželio mėnesį tyrėjai sukūrė „Wi-Fi“ pastotes, o norėdami prie jų prisijungti vartotojai turėjo sutikti su naudojimo taisyklėmis. Tiesa, su mažiausiai vienu punktu šias taisykles perskaitę žmonės vargu ar sutiktų: jame nurodoma, kad už nemokamą interneto ryšį jie visai amžinybei turės atsisveikinti su vyriausia savo atžala.

Po to, kai prie „Wi-Fi“ stotelės prisijungė šeši žmonės, ji buvo išjungta.

Tyrimą finansavusi Suomijos saugumo kompanija „F-Secure“ teigia neketinanti pasinaudoti žmonių žioplumu.

„Kadangi tai buvo eksperimentas, mes grąžinsime vaikus jų tėvams, – teigiama kompanijos ataskaitoje. – Nors naudojimo sąlygos teisiškai galioja, jos prieštarauja kitiems teisės aktams, draudžiantiems parduoti vaikus už nemokamai suteiktas paslaugas, taigi to nebūtų įmanoma įrodyti teisme.“

Kompanija paragino žmonės atidžiau įvertinti nemokamus „Wi-Fi“ tinklus, kuriais jie naudojasi. „Žmonės apie „Wi-Fi“ galvoja kaip apie vietą, o ne veiklą. Bet juk namuose nesinaudojate neapsaugotu „Wi-Fi“ tinklu – kodėl tai darote viešoje vietoje?“ – retoriškai klausė „F-Secure“ specialistas Seanas Sullivanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.