Užblokavo šimtus kalinių SIM kortelių

Telefoniniai sukčiai pataisos namuose turi vis mažiau galimybių vilioti pinigus iš Lietuvos gyventojų.

Iš visų per devynis mėnesius užblokuotų kortelių beveik pusė veikė Marijampolės pataisos namuose.<br>123rf nuotr., Lrytas.lt montažas
Iš visų per devynis mėnesius užblokuotų kortelių beveik pusė veikė Marijampolės pataisos namuose.<br>123rf nuotr., Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-07 13:07, atnaujinta 2018-01-28 07:21

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ skelbia per devynis šių metų mėnesius blokavusi 490 pataisos namuose naudotų telefoninių sukčių SIM kortelių. Daugiausia sukčiavimui naudotų kortelių blokuota Kybartų ir Marijampolės pataisos namuose.

Su policija bendradarbiauja ir „Omnitel“ - ši kompanija nuo 2013 m. gegužės taiko su policijos atstovais aptartą algoritmą, leidžiantį identifikuoti galimus telefoninio sukčiavimo atvejus, taip pat taiko atitinkamas mobiliojo ryšio telefonų ir SIM kortelių blokavimo priemones. Per tą laiką „Omnitel“ blokavo 580 SIM kortelių, kurios buvo naudojamos vykdyti nusikaltimus iš laisvės atėmimo vietų.

Telefonų kortelės blokuojamos remiantis Lietuvos kriminalinės policijos biuro sukurtu ir reguliariai atnaujinamu algoritmu. Tam nuolat analizuojami sukčių veiklos metodai, skambučių srautai ir sukčiavimo scenarijus atitinkančios SIM kortelės.

„Su telefoniniais sukčiais kovojame seniai – bendradarbiaujame su Lietuvos policija ir Kalėjimų departamentu, reguliariai informuojame klientus apie sukčių keliamą pavojų ir veiklos metodus. Tačiau dabar galime vykdyti nusikaltimų prevenciją ir apsaugoti žmones nuo galimų didelių nuostolių“, – teigė Remigija Mikolaitienė, „Tele2“ kredito procedūrų kontrolierė.

Šių metų pradžioje daugiausia kortelių „Tele2“ blokavo Alytaus ir Kybartų pataisos namuose. Kadangi blokavimas pagal tą patį algoritmą visuose pataisos namuose vykdomas vienodai, tokia statistika rodė, kad Alytaus ir Kybartų pataisos namuose sukčiai buvo aktyviausi.

Vasarą tendencija pasikeitė ir daugiausia SIM kortelių buvo blokuota Marijampolės pataisos namuose. Jų teritorijoje buvo net 85 proc. visų sukčių naudotų SIM kortelių.

Iš visų per devynis mėnesius „Tele2“ blokuotų kortelių beveik pusė (47 proc.) veikė Marijampolės pataisos namuose.

Sukčių SIM korteles „Tele2“ pradėjo blokuoti praėjusių metų lapkritį.

Telefoniniai sukčiai paprastai apsimeta įvairių konkursų organizatoriais, prekių ir paslaugų tiekėjais, policijos ar kitų tarnybų pareigūnais, bankų atstovais.

Sulaukus įtartinų skambučių ar SMS žinučių policijos pareigūnai ragina gyventojus nedelsiant kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112 arba policijos numeriu 02.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.