Lietuvą internetu stebi 73 šalių gyventojai

Per pirmąsias dvi savaites net 73 pasaulio šalių gyventojai pradėjo stebėti gražiausius ir įdomiausius šalies vaizdus, rodo projekto „Lietuva tavo delne“ statistika. Dažniausiai lankytojams įdomu pasižiūrėti į veiksmą Vilniuje, Trakuose ir Klaipėdoje. Ilgiausiai stebimos transliacijos – iš Baltijos pajūrio ir sostinės Katedros aikštės.

Ilgiausiai stebimos transliacijos – iš Baltijos pajūrio ir sostinės Katedros aikštės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ilgiausiai stebimos transliacijos – iš Baltijos pajūrio ir sostinės Katedros aikštės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:27 AM

„Statistika rodo, kad lankytojus sugrįžti skatina dinamiškas vaizdas. Įsibėgėjant rudeniui ir vėstant orams sparčiai spalvas pradėjo keisti ir gamta – vieną dieną Nemuno pakrantė ties Raudone dar buvo žalia, o dabar rytais pro tirštą rūką jau matome vis ryškėjančius geltonus ir raudonus atspalvius“, – sako fotografas Marius Jovaiša, projekto „Lietuva tavo delne“ kūrybinis konsultantas.

Pasak jo, Lietuvos gamtovaizdis itin dėkingas nuolatiniam stebėjimui, nes sezonams ir paros metams besikeičiant kasdien galima pamatyti ypatingo grožio saulėtekių ir saulėlydžių, kylantį rūką bei vis didėjančias Baltijos jūros bangas.

Tiesioginėmis transliacijomis iš Lietuvos per pirmąsias dvi savaites susidomėjo daugiau nei 15 tūkstančių lankytojų iš viso pasaulio. Be lietuvių, „Lietuva tavo delne“ portale lankėsi dar 72 valstybių gyventojai visuose žemynuose. Daugiausia jų buvo iš Lietuvos, Jungtinės Karalystės, Norvegijos ir JAV. Į aktyviausiai projektą stebinčių šalių dešimtuką taip pat pateko Danija, Vokietija, Švedija, Olandija, Airija ir Indonezija. Didžiausias lankytojų srautas stebimas apie 10 val. ryto Lietuvos laiku bei popiet apie 16 valandą.

Projektą „Lietuva tavo delne“ rugsėjo pabaigoje pristatė telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“. Stebėti vaizdus galima daugelyje išmaniųjų įrenginių (išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose ar asmeniniuose kompiuteriuose), prisijungus prie svetainės LietuvaTavoDelne.lt.

Šiuo metu vaizdas transliuojamas iš septynių taškų visoje Lietuvoje. Projekto svetainėje galima balsuoti už naujas transliacijų vietas, kurių skaičius ateityje didės – jau spalį startuos transliacijos iš 3 naujų vietų.

Svetainė nuolat papildoma naujomis laiko panoramomis, atspindinčiomis Lietuvos gamtovaizdžio keitimąsi įvairiu paros ar besimainant sezonams. Nuo šiandien svetainė pasipildė 14 naujų laiko panoramų, kuriuose užfiksuoti įdomiausiu kadrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.