„Apple“ politika suerzino „Omnitel“

Išmaniuosius telefonus „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ perpardavėjai Lietuvoje pradėjo siūlyti dar rugsėjo pabaigoje, tačiau oficialus pardavėjas, „Omnitel“, lauks iki spalio 31 dienos. Daugiau nei mėnesį leidimo prekiauti telefonais laukiančios kompanijos atstovai užsimena, kad nėra patenkinti „Apple“ politika.

Konkurentai savo klientams jau siūlo įsigyti naujuosius „iPhone“, o oficialusis pardavėjas „Omnitel“ priverstas trypčioti prie durų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Konkurentai savo klientams jau siūlo įsigyti naujuosius „iPhone“, o oficialusis pardavėjas „Omnitel“ priverstas trypčioti prie durų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-14 14:56, atnaujinta 2018-01-27 09:31

Pirmadienį „Apple“ pranešė, kad oficiali prekyba naujaisiais „iPhone“ modeliais Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir dar 20 valstybių bus pradėta spalio 31 dieną. „Omnitel“ patvirtino, kad tuo metu šie telefonai atsiras ir jų lentynose.

Nuo įrenginių pasirodymo JAV, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir dar keliose užsienio šalyse bus praėję beveik pusantro mėnesio. Šiuo „tarpu“ spėjo pasinaudoti ne viena Lietuvos interneto parduotuvė ir net „Omnitel“ konkurentė „Bitė Lietuva“. Pastaroji daliai savo verslo klientų jau yra pristačiusi naujuosius „iPhone 6“, o trečiadienį pasielgs dar įžūliau: įrenginius išdėlios ir kai kurių salonų vitrinose.

„Omnitel“ neslepia, kad tokia situacija jų netenkina. „Dedame ir dėsime visas pastangas, kad „Apple“ pakeistų tiekimo politiką ir kad Rytų Europos valstybėms būtų suteiktas aukštesnis tiekimo prioritetas“, – sakė „Omnitel“ viceprezidentė privatiems klientams Lina Galatiltė.

Ji taip pat pastebėjo, kad naujuosius „Apple“ telefonus šiuo metu lietuviams siūlantys pardavėjai juos perka iš trečiųjų šalių – tarpininkų. Be to, siūlomų „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ telefonų mažmeninė kaina yra gerokai aukštesnė nei ta, kurią vartotojai mokės prasidėjus oficialiai prekybai. Bent jau taip žada „Omnitel“.

„Matome atvejų, kai prekybininkai siūlo naujuosius „iPhone“ net iki tūkstančio litų brangiau nei planuojama oficiali mažmeninė kaina. Labai gaila, kad šiandien telefonus įsigyjantiems vartotojams tenka gerokai permokėti“, – apgailestavo L.Galatiltė.

Šiuo metu lietuviai „iPhone 6“ gali įsigyti nuo maždaug 2,8 tūkst. Lt, o „iPhone 6 Plus“ – nuo 3,3 tūkst. Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.