„Microsoft“ sukūrė geriausias programėles… „Android“

Kur dingo tie didingi narciziškos meilės  laikai, kai vedama S.Balmerio „Microsoft“ aklai neigė artėjančią savo valdymo žiemą ir toliau siuvosi maudymosi kostiumėlius, lyg mantrą kartodama „Windows, Windows, Win…“? Tiek to – svarbu, kad žavėjimosi savimi laikai baigėsi ir pagaliau puikių programuotojų turinti kompanija ėmėsi kurti  tai ir ten, kur jos produktai išties pasieks mobiliuosius vartotojus. Tai įrodo naujos, nemokamos ir labai patrauklios programėlės „Android“ įrenginiams.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Oct 23, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:05 PM

„Microsoft“ pastangos priversti vartotojus naudotis „Internet Explorer“ naršykle ir „Bing“ paieškos sistema jau net neatrodo juokingos. Sutikite: kai atsisakai puikaus „Nokia“ išmaniojo telefono su fantastiška kamera tik dėl to, kad jame nėra galimybės įsidiegti įprastos naršyklės ir tau vis kišama paieškos sistema „Bing“, tai jau graudu.

Tačiau dabar ne apie „Microsoft“ telefonus, o apie kompanijos programėles kitiems telefonams. Būtent jų kūrimu užsiimantis kompanijos projektas „Microsoft Garage“, atrodo, ne tik sugebėjo sukurti puikias programėles „Android“ sistemai, bet ir pasiūlė vieną tokią, kuri net „Bing“ paiešką paverčia kur kas patrauklesne.

Dar įdomiau yra tai, kad programėlė Torque skirta dėvimiems „Android Wear“ įrenginiams. Iš esmės ši programėlė keičia atsakančią į užklausas balsu sistemą „Ok Google“. Protingas sprendimas leidžia jos naudotojui nebesikalbėti su savo riešu – pakanka suktelėti ranką, ir programėlė pradeda jūsų klausytis.

Atsakymų į pateiktus klausimus ieško „Bing“ paieškos variklis, štai jums ir atsakymas, kaip priversti naudotis juo tuos, kurie niekada patys apie tai nė nepagalvotų. Sprendžiant iš kol kas pateikiamų atsiliepimų, vartotojai labai patenkinti.

Beje, kita „Microsoft“ programa dėvimiems „Android“ įrenginiams, nors dar tik bandoma, jau paskelbta viena geriausių kada nors sukurtų laikrodžiui. „Analog Keyboard veikimo principas paprastas ir labai patogus – laikrodžio ekrane pirštu vedžiojate raides ir iš jų susirenka tekstas. Net žiūrėti nereikia.

Visiškai neseniai pristatyta programėlė „Next Lock Screen“ jau skirta „Android“ telefonams. Kaip sako „Microsoft“ atstovai, „Android“ įrenginiuose susigaudyti gana sunku, tad jie ir sukūrė užrakto ekraną, skirtą visada skubantiems darbuotojams. Programėlė tiesiog užrakto ekrane gali rodyti viską, ką reikia greitai rasti užimtam žmogui.

Pavyzdžiui, dažniausiai renkamus telefonų numerius, nuorodas į svarbiausias programėles, priminimus apie suplanuotus darbus kalendoriuje. Tiesa, kai užrakintame ekrane matai tiek informacijos, dingsta bet koks privatumas. Tačiau kitiems juk greitis ir patogumas yra svarbiau.

A, apie nemokamą „Microsoft Office“ „Android“ įrenginiams čia nekalbėsime, užtat visai naujo tipo socialinę programėlę „Journeys & Notes“ paminėti tiesiog privalome. Ši „Microsoft“ programėlė sukurta keliaujantiems. Ir naudotis ją geriausia būtent kelionės iš taško A į tašką B metu. Tai lyg kokie Joniuko ir Gretutės akmenėliai, nužymintys jų kelia iki namų.

Įdiegus programėlę jums sukuriamas slapyvardis, keliaudami suvedate savo maršruto pradžią bei tikslą, pasirenkate transporto priemonę, ir jums atsiveria įspūdžiai visų tų, kurie jau šį maršrutą įveikė ar keliauja juo. Ir pats galite palikti žinutes, parašyti, kuris maršruto taškas kokią mintį, įspūdį ar patirtį jums davė.

Akivaizdu: kai vartotojų turės daugiau, ši programėlė bus išties naudinga ir įdomi. Vienintelė bėda ta, jog kol kas oficialioje „Google Play“ parduotuvėje nurodoma, kad visos šios programėlės Lietuvai neskirtos. Bet bėda nedidelė – galima jas atsisiųsti ir iš kitur. O štai pasidžiaugti, kad „Microsoft“ atsimerkė ir pradėjo įžvelgti savo vartotoją, galime ir mes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.