RRT atsisako planų sekti interneto naršytojus

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), suprasdama asmens privatumo klausimo jautrumą, neprašys interneto paslaugų teikėjų teikti duomenis apie interneto naršytojus.

IT specialistai pastebi, kad turint duomenis, kurių prašė RRT, būtų įmanoma šnipinėti internautus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
IT specialistai pastebi, kad turint duomenis, kurių prašė RRT, būtų įmanoma šnipinėti internautus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2014, 1:24 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:56 PM

RRT direktoriaus Felikso Dobrovolskio pasirašytame ir rugsėjo viduryje interneto paslaugų tiekėjams išplatintame rašte buvo prašoma pateikti interneto naršytojų duomenis, tokius kaip IP adresai, prievadai, protokolai, paslaugų tipai. Informacinių technologijų specialistai pastebi, kad turint šiuos duomenis būtų įmanoma šnipinėti internautus – matyti, kokiose svetainėse jie lankosi, kokius duomenis siunčiasi ir kt. Be to, dėl šių reikalavimų kai kurie interneto paslaugų tiekėjai patirtų papildomų išlaidų, nes reikėtų įsigyti papildomą įrangą.

RRT trečiadienį pranešė, kad nebereikalaus pateikti šių duomenų.

Tarnyba konsultuojasi su Valstybine duomenų apsaugos inspekcija dėl galimų alternatyvų, kurios leistų RRT siekti tikslo  efektyviau tirti incidentus kibernetinėje erdvėje nesukeliant abejonių visuomenei dėl jų asmens privatumo.

RRT nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys CERT-LT atlieka elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimus, veiksmų koordinavimą sprendžiant incidentus, rengia rekomendacijas vartotojams ir įmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.