Rusija planuoja kurti alternatyvą enciklopedijai „Wikipedia“

Rusija planuoja kurti savo

„Wikipedia“ – internetinė enciklopedija, kuriama viso pasaulio interneto vartotojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Wikipedia“ – internetinė enciklopedija, kuriama viso pasaulio interneto vartotojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-11-14 20:50, atnaujinta 2018-01-21 10:57

Rusija šiemet įvedė didesnę kontrolę internetiniams puslapiams ir apribojo provakarietišką žiniasklaidą.

„Wikipedia“ – internetinė enciklopedija, kuriama viso pasaulio interneto vartotojų. Joje aprašyti beveik visi Rusijos regionai ir didieji miestai, tačiau Kremliaus biblioteka tikina, kad informacija nėra pakankamai tiksli.

„Šio šaltinio analizė atskleidė, kad enciklopedija nesuteikia pakankamai detalios informacijos apie regionus ir šalies gyvenimą“, – rašoma prezidentūros bibliotekos išplatintame pranešime.“

Alternatyva enciklopedijai „Wikipedia“ pradėta kurti“, – teigiama pareiškime. Tačiau lieka neaišku, ar prieiga prie šiuo metu gyvuojančios internetinės enciklopedijos Rusijos vartotojams kaip nors bus apribota.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas internetą praminė „CŽV specialiu projektu“. Anot Kremliaus, jį būtina apsaugoti nuo Vakarų grėsmės.

Rusijoje nuo rugpjūčio mėnesio tinklaraštininkai, su daugiau nei 3 tūkst. sekėjų, privalo užsiregistruoti prie Maskvos žiniasklaidos kontrolės agentūros ir laikytis tam tikrų taisyklių. Nuo vasario mėnesio šalies vyriausybė gali užblokuoti tinklalapius be teismo nutarimo. Dviejų pagrindinių Kremliaus kritikų internetiniai puslapiai buvo vieni pirmųjų patekusių į valdžios nemalonę.

Prezidentūros bibliotekos pranešime rašoma, kad jau 50 tūkst. knygų ir archyvinių dokumentų iš 27 šalies bibliotekų buvo panaudoti pradedant kurti alternatyvą „Wikipedia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.