Mažai žinomi „Spotify“ įrankiai tikriems muzikos gerbėjams

Daugeliui „Spotify“ naudotojų užtenka jau vien to, kad gali neribotai klausytis milijonų dainų. Tačiau ši muzikos paslauga turi kur kas daugiau galimybių, kurias žino toli gražu ne kiekvienas.

„Spotify“ leidžia legaliai klausytis daugiau nei 20 mln. dainų.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Spotify“ leidžia legaliai klausytis daugiau nei 20 mln. dainų.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 8:53 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:47 AM

Jei „Spotify“ yra pirma programėlė, kurią įsijungiate vos atsikėlęs ryte tam, kad daina įkrautų energijos visai dienai, šie 8 įrankiai jums išties turėtų patikti.

1. Nuolaidos

Lietuviui žodžiai „akcija“ ir „nuolaida“ yra tarsi burtažodžiai – matyt, daugeliui teko nusipirkti ne pirmo būtinumo daiktų vien dėl to, kad „buvo pigu“. O grįžus namo bei kraunant prekes iš maišo belieka raukytis: „Kokių nesąmonių prisipirkau...“

Tačiau jei esate tikras muzikos gerbėjas ir nekenčiate reklamų (kurių priversti klausytis nemokamos versijos prenumeratoriai), „Spotify Premium“ galite įsigyti pigiau.

JAV universitetų studentai „Spotify“ gali užsisakyti už 5 dolerius per mėnesį (deja, lietuviams šis pasiūlymas negalioja), tačiau ne ką blogesnės nuolaidos taikomos šeimoms, užsakant dvi ar daugiau prenumeratos paslaugas. Daugiau informacijos rasite čia.

Specialių pasiūlymų „Spotify“ Lietuvoje siūlo ir „Omnitel“ klientams – daugiau informacijos apie tai rasite čia.

2. HTML valdikliai

„Spotify“ programuotojams skirtame puslapyje (spauskite čia) galima rasti įvairių valdiklių, kurie pravers norintiems pagyvinti savo puslapį ar tinklaraštį. Pavyzdžiui, įtraukti mygtuką, kurį spustelėjus lankytojas pradės sekti jūsų grojaraščius, arba į svetainę įtraukti visą grotuvą. Subalansuota muzikantams, bet tinka ir eiliniams muzikos mėgėjams.

3. Spartieji klavišai

Jei erzina interneto naršyklės kortelių junginėjimas (klausantis „Spotify“ per naršyklę) vien tam, kad perjungtumėte dainą, turėtumėte apsidžiaugti sužinoję apie sparčiuosius klavišus (angl. hotkeys). Tiesa, norint jais naudotis teks atsisiųsti naršyklės įskiepį („Chrome“ rasite čia, „Firefox“ – čia). Nuo šiol tereikės įsiminti kelias paprastas klavišų kombinacijas ir valdyti grotuvą galėsite neatsitraukę nuo kitų darbų ar pramogų.

4. Nuotolinis valdymas

Neseniai pristatyta paslauga „Spotify Connect“, kuria gali naudotis „Premium“ paketą užsisakę vartotojai, leidžia kompiuteryje grojančią muziką valdyti telefonu. Kitaip sakant, išmanusis telefonas tampa savotišku nuotolinio valdymo pulteliu. Svarbiausia, kad ir kompiuteryje, ir išmaniajame įrenginyje būtų įdiegta naujausia „Spotify“ versija. Kaip tuo naudotis, galite sužinoti čia (anglų k.).

5. Koncertas telefone

Paslauga „Set Listener“ leidžia klausytis mėgstamų atlikėjų dainų tokia tvarka, kaip jie atliekami koncertų metu. Įvedus atlikėjo vardą ar grupės pavadinimą, pateikiamas paskutinio pasirodymo grojaraštis – belieka spustelėti nuorodą ir mintimis nusikelti į koncertą. Tikrąjį malonumą supras tik ištikimi koncertų lankytojai...

6. „Spotipedija“

Šis „Chrome“ naršyklės įskiepis patiks muzikos gurmanams, kurie mėgsta ne tik klausytis muzikos, bet ir sužinoti daugiau apie atlikėjus. Atsisiuntę jį ir užėję į „Wikipedia“ puslapį, kuriame rašoma apie grupę ar atlikėją, čia pat galėsite pasiklausyti ir jo (jos) dainų.

7. Paprasčiau ir patogiau

„Magnetify“ yra dar vienas naudingas „Chrome“ naršyklės įskiepis. Pirmiausia, paspaudus dainos nuorodą jis pasirūpina, kad ji būtų atidaryta programoje, o ne naršyklėje. Užvedus pelę ant „Spotify“ nuorodos, įskiepis parodys sumažintą grotuvo versiją su dainomis, taip pat jis leis atlikti „Spotify“ muzikos paiešką naršyklėje tiesiog spustelėjus dešinį klavišą ant pažymėto teksto bei išsaugos 10 paskutinių atidarytų „Spotify“ nuorodų.

8. Tembro lygintuvas

Kitaip sakant, „ekvalaizeris“. „Equalify“ – tai „Windows“ kompiuteriams skirtas paprastas priedas, kuris pakeičia klausomos muzikos skambesį: patys nusistatykite, kokio aukštumo garsų norite girdėti daugiau, o kokie rėžia ausį. Nors nėra tobulas ir leidžia valdyti tik 10 tembrų, jis išsprendžia daliai klausytojų svarbią problemą.

Parengta pagal Mashable.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.