Ryšio operatorių lenktynėmis labiausiai džiaugiasi verslininkai

Telekomunikacijų bendrovių lenktynės, kas pirmas pasiūlys spartesnį ryšį, neša pelnus Lietuvos verslininkams. Vienam operatoriui savo tinkle ruošiantis įjungti 4G+ „LTE Advanced“, kitas paskelbė jau bandantis dar spartesnę 4G++ „LTE Advanced“ technologiją. Verslininkai ploja: šios varžytuvės leidžia jiems įgyti konkurencinį pranašumą rinkoje, ypač tų šalių, kurios tik dabar pradeda diegti 4G LTE, atžvilgiu.

Įmonės, savo veikloje pritaikiusios šiuo metu sparčiausią 4G ryšį, jau ragauja pirmuosius savo pasirinkimo vaisius.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Įmonės, savo veikloje pritaikiusios šiuo metu sparčiausią 4G ryšį, jau ragauja pirmuosius savo pasirinkimo vaisius.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 8:49 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:25 AM

Įmonės, savo veikloje pritaikiusios šiuo metu sparčiausią 4G ryšį, jau ragauja pirmuosius savo pasirinkimo vaisius. Vieniems tai leido optimizuoti veiklos procesus ir įgyti pranašumą rinkoje, kitiems – pravėrė naujų rinkų duris.

„Akivaizdu, kad pirmiausia aplenkėme tas šalis, kurios tik dabar diegia 4G ryšį, nes mes jau turime šiam ryšiui sukurtus inžinerinius sprendimus. Kol mūsų konkurentai dar tik kuria pasiūlymus, kaip efektyviai stebėti ir matuoti saulės jėgainių, vėjo parkų ar hidroelektrinių kokybę, mes jau sėkmingai šias sistemas pardavinėjame“, – sako kompanijos „Aedilis“, sukūrusios „Cloud Industries“ sprendimą, vadovas Raimundas Slavinskas.

Lietuvos inžinierių sukurta inovatyvi atsinaujinančių energetikos objektų stebėjimo sistema šiandien sėkmingai skverbiasi į Skandinavijos ir Japonijos rinką.

Per atstumą vaizdo kameromis stebint objektus, anot R.Slavinsko, itin svarbu jį matyti realiu laiku. Tokia maža smulkmena, kaip kelių sekundžių paklaida, čia tampa itin svarbi.

„Paprastas pavyzdys – kai vaizdui stebėti naudojome 3G ryšį, galėdavome matyti žmogų, esantį teritorijoje. Tačiau perduodant aukštos raiškos vaizdą pasakyti, stovi jis ar juda, būdavo beveik neįmanoma, nes vaizdas atsinaujindavo kas 2 sekundes. 4G ryšys leidžia pasiekti duomenų perdavimo spartą, artimą stacionaraus interneto technologijai. Todėl, jei žmogus lipa per tvorą, mes dabar tai matome iš esmės realiuoju laiku ir galime iškart reaguoti“, – pasakoja R.Slavinskas.

Mobilumas

4G mobilusis internetas atveria galimybes darbo vietos mobilumui – dirbti galima ir nebūnant biure.

„Kai prekių ir paslaugų kokybė supanašėja, verslas yra priverstas ieškoti kitų konkurencinių pranašumų. Mobilumas ir mokėjimas reaguoti greičiau nei konkurentai vis dar išlieka dideliu privalumu“, – sako reklamos agentūros „Partizanas” vadovas Marius Keturakis.

Ši agentūra yra pirmoji, kuri savo kontaktų centre įdiegė 4G interneto ryšį. Kelis kartus spartesnis ryšys visus klientų skambučius šiandien leidžia priimti internetu. Didžiausias viso to privalumas, anot M.Keturakio, yra mobilumas – galimybė laisvai judėti tiek patalpose, tiek už jų ribų ir turėti tokį patį gerą ryšį.

„Internetu siunčiamas garsas leidžia daug kokybiškiau girdėti pašnekovą, jam nereikia garsiai kalbėti, kad jį girdėtum. Mūsų versle tai taip pat labai svarbu“, – privalumus vardija agentūros vadovas.

Lietuvoje 4G LTE ryšį savo klientams šiuo metu teikia bendrovės „Omnitel“ ir „Tele2“. „Omnitel“ jau testuoja ateities technologiją 4G++ „LTE Advanced“ ir laboratorinių bandymų metu pasiekė beveik 300 Mbps atsisiuntimo spartą. Tikimasi, kad pirmieji 4G++ „LTE Advanced“ technologijai pritaikyti įrenginiai prekyboje pasirodys kitų metų antroje pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.