Iš „Google Play“ pašalintas žaidimas, raginęs žudyti gėjus

Pirmadienį iš mobiliųjų programėlių parduotuvės „Google Play“ buvo pašalintas žaidimas „Ass Hunter“, kuriame žaidėjai buvo raginami šaudyti nuogus homoseksualus. Tiesa, žaidimą jau buvo spėję atsisiųsti daugiau nei 10 tūkst. „Android“ įrenginių savininkų.

Žaidime „Ass Hunter“ buvo raginama šaudyti nuogus homoseksualus.<br>„Google Play“ iliustr.
Žaidime „Ass Hunter“ buvo raginama šaudyti nuogus homoseksualus.<br>„Google Play“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2014, 10:02 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:48 PM

Minėtas žaidimas jau bemaž dešimtmetį plinta įvairiose „flash“ žaidimų svetainėse, o į mobiliesiems įrenginiams skirtą aplikacijų parduotuvę buvo įkeltas šį mėnesį. Jame apstu homofobiškų šūkių, pvz., „Žaisk ir nebūk gėjus!“

Žaidėjai valdo ginkluotą vyrą ir kiekviename lygyje reikia nušauti tam tikrą skaičių nuogų homoseksualios orientacijos vyrų. To nepadarius, homoseksualai užpuola medžiotoją ir ekrane pasirodo dulkių debesis, rašo Mashable.com.

„Gay Star News“ pastebi, kad iki pašalinimo žaidimą ne tik buvo atsisiuntę tūkstančiai žmonių, bet jis turėjo ir nemažai aukščiausių įvertinimų.

„Google Play“ parduotuvėje programėlės įkeliamos be atskiro patikrinimo – vartotojui tereikia sutikti su „Google“ taisyklėmis. Palyginimui, „Apple App Store“ kiekvieną programėlę atskirai patikrina, o šis procesas gali užtrukti iki 10 darbo dienų.

„Google“ šio atvejo nekomentavo – kompanijos atstovas tiesiog nurodė, kad kompanija pasilieka teisę pašalinti aplikacijas, kurios pažeidžia parduotuvės taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.