Programišiai „Sony Pictures“ iškėlė ultimatumą

Programišių grupuotė „Guardians of Peace“ užgrobė kompanijos „Sony Pictures“ kompiuterines sistemas ir reikalauja paklusti jų reikalavimams, antraip bus paviešinti slapti įmonės dokumentai, praneša BBC.

Programišių įsilaužimas - naujas galvos skausmas „Sony Pictures Entertainment“ vadovui Michaelui Lyntonui.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Programišių įsilaužimas - naujas galvos skausmas „Sony Pictures Entertainment“ vadovui Michaelui Lyntonui.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:35 PM

Neoficialiai nurodoma, kad dėl įsilaužėlių atakos pirmadienį „Sony Pictures“ būstinėje sustojo darbas. Darbuotojų kompiuterių ekranuose pasirodė paveikslėlis su kaukole ir grasinimas paviešinti slaptą informaciją. Programišiai pateikė reikalavimus, tačiau žiniasklaidai jie nebuvo paviešinti.

Įsilaužėliai teigia gavę prieigą ne tik prie slaptų įmonės dokumentų, bet ir privačių raktų, programų išeities kodų, slaptažodžių, veiklos tvarkaraščių, užrašų ir kitų duomenų.

Dėl šios atakos visos sistemos buvo išjungtos. Tiesa, pati „Sony“ paskelbė tik trumpą pranešimą, nurodydama, kad tiria „IT problemą“. Darbuotojus ji įspėjo, kad tai gali užtrukti iki kelių savaičių.

Anksčiau šįmet programišiai buvo įsilaužę į „Sony PlayStation“ tinklą, dėl to jį teko laikinai išjungti. IT specialistai pastebi, kad pranešimai apie įsilaužimus smarkiai gadina „Sony“ įvaizdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.