Ar Europa padalins „Google“?

Europos Parlamentas planuoja balsavimu pareikšti savo požiūrį į siūlymus atskirti JAV technologijų milžinės „Google“ paieškos sistemos priežiūrą nuo kitų bendrovės veiklos sričių, praneša BBC.

Siūloma atskirti „Google“ paieškos sistemos priežiūrą nuo kitų bendrovės veiklos sričių.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Siūloma atskirti „Google“ paieškos sistemos priežiūrą nuo kitų bendrovės veiklos sričių.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 27, 2014, 9:20 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:18 PM

Naujausi jau ketverius metus trunkančio antimonopolinio tyrimo duomenys rodo, kad vieno sprendimo dėl įmonės veiklos pareigūnams iki šiol priimti nepavyko. Parlamentarai neturi jokios teisinės galios iš tiesų turėti įtakos bendrovės padalinimui, tačiau jų pritarimas tokiai galimybei aiškiai parodytų, kad politikai ragina reguliavimo institucijų pareigūnus griežtinti savo požiūrį į „Google“.

Tiesa, aukšto rango Jungtinių Valstijų politikai sukritikavo rengiamą balsavimą. Bendrame laiške du JAV komitetai nurodo, kad Europos Sąjungos taikinyje atsidūrusios JAV įmonės kelia rimtų abejonių, ar Senasis žemynas tikrai nori atverti savo rinkas.

„Šis ir į jį panašūs pasiūlymai kuria sienas, o ne tiltus. Mums neatrodo panašu, kad iki galo suprantama, kokią neigiamą įtaką tokia politika gali daryti platesnio masto JAV ir ES bendradarbiavimui“, – nurodo laiške senatoriai Ronas Wydenas ir Orrinas Hatchas bei kongresmenai Dave Camo ir Sanderis Levinas.

Stiprų susirūpinimą dėl „Google“ konkurencijos su kitomis įmonėmis politizavimo reiškia ir JAV prekybos sektoriaus institucija – Kompiuterių ir komunikacijos pramonės asociacija (CCIA).

Naujasis Europos skaitmeninę sferą kuruojantis komisaras Guentheris Oettingeris taip pat priešinasi planuojamam balsavimui. Verslo spaudos žurnalistui Rolandui Tichy pareigūnas teigė, kad jokie padalinimai vykti negali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.