Lietuviai muzikos klausosi aktyviausiai pasaulyje

Internetinės muzikos paslaugos „Deezer“ statistika rodo, kad vidutinis muzikos mėgėjas Lietuvoje muzikos internete klausosi aktyviausiai pasaulyje.

„Deezer“ visame pasaulyje naudojasi 16 mln. aktyvių vartotojų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Deezer“ visame pasaulyje naudojasi 16 mln. aktyvių vartotojų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-04 14:35, atnaujinta 2018-01-19 23:33

„Deezer“ paslaugos vartotojai iš Lietuvos vidutiniškai per dieną perklauso 34 dainas.

Tuo tarpu vidutinis europietis per dieną išklauso tik 27 dainų, o pasaulio vidurkis siekia 33 dainas per dieną vienam vartotojui.

Lietuviai smarkiai lenkia kitų Baltijos šalių muzikos mėgėjus. Latvijoje klausytojas per dieną internete išgirsta vidutiniškai 25 dainas, Estijoje – 20.

Lietuviai pirmauja ir pagal mėnesio rodiklius. Per mėnesį vienas „Deezer“ vartotojas vidutiniškai perklauso 51 valandą muzikos. Europoje šis vidurkis yra 41 valanda, pasaulyje – 49 valandos.

„Deezer“ visame pasaulyje naudojasi 16 mln. aktyvių vartotojų. Paslauga veikia 182 šalyse, jos fonotekoje – 35 mln. dainų.

„Mūsų vartotojai Lietuvoje vidutiniškai 50 valandų praleidžia klausydamiesi muzikos per „Deezer“, šie skaičiai iš tiesų yra įspūdingi. Lietuva viršija ne tik Europos, bet ir viso pasaulio vidurkį. Drąsiai galime sakyti, kad lietuviai myli muziką ir itin noriai naudojasi mūsų paslauga“, – teigė Jouni Pesola, „Deezer“ Suomijos ir Baltijos šalių regiono vadovas.

„Deezer“ vartotojų statistikos duomenimis, muzikos paslauga aktyviausiai naudojasi vyrai. Lietuvoje jie sudaro 76 proc. visų vartotojų, pasaulyje – 65 proc.

Taip pat pastebėta, kad daugiau nei pusė vartotojų Lietuvoje yra 25–34 metų amžiaus. Vartotojai iki 24 metų sudaro tik 7 proc. visų Lietuvos „Deezer“ vartotojų. Šios tendencijos sutampa ir su Europos, ir su viso pasaulio statistika.

„Deezer“ Lietuvoje bendradarbiauja su „Tele2“. Šio operatoriaus klientai, susimokėję fiksuotą mokestį, gali neribotai klausytis muzikos internetu, o tam sunaudotas mobiliojo interneto srautas nėra skaičiuojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.