„Google“ įrodė, kad seka visus – jau ėmėsi ir Kalėdų Senelio

Niekam ne paslaptis, kad likus kelioms savaitėms iki Kalėdų tas Senelis sėdi savo Šiaurės ašigalyje ir braukia devintą prakaitą baigdamas pasirengimus svarbiausiai metų kelionei. Ir šiais metais ši kelionė bus dar sudėtingesnė – juk „Google“ pastangomis kiekvienas gruodžio 24 d. galės tiesiogiai sekti, kur ir kokiu maršrutu skrieja Kalėdų Senelio rogės. Jau dabar veikiančioje Senelio sekimo svetainėje vyksta laiko iki kelionės pradžios atskaita, o smalsaujantys gali pamatyti, ką jis ir jo pagalbininkai veikia dabar.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Chemkošius

Dec 6, 2014, 9:56 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:11 PM

Kiekvienam mąstančiam nė negarinus acto akivaizdu, kad pasaulinį sąmokslą prieš privatumą surengusi „Google“ niekšingai pasinaudojo tuo, kad Kalėdų Senelis neturi oficialios pilietybės ir negalės kreiptis į jokios šalies teismą dėl pasikėsinimo į jo privatumą.

Negana to, svetainėje „Santa Tracker“, kuri paslėpta taip, lyg būtų skirta kokiems vaikučiams, „Google“ be leidimo viešina ir slaptas Kalėdų Senelio technologijas. Vėlgi, apsimesdami, kad tai tik pramoga užsukusiems čia smalsuoliams, „Google“ šnipai nesikuklino parodyti visų būsimos kelionės užkulisių: beprotišku greičiu jo rogutes skrieti įgalinančią įrangą ir mokslininkus elfus, kurie ją tobulina ir prižiūri.

„Gruodis. Denveryje (JAV) sninga, o Sidnėjuje (Australija) visi deginasi. Bet Kalėdų Senelio kaime gruodį skaičiuojamas laikas iki didžiosios Kalėdų nakties. Nuo šiandien elfai Šiaurės ašigalyje pradeda įtemptai dirbti ir tas darbas vyks visą mėnesį“, – rašo šios svetainės kūrimo strategas Sandy Russellas.

Tegul naivuolius apgauna jo rašliava ir kiekvieną dieną svetainėje siūlomi nauji žaidimai vaikams. Mes – patyrę „chemtreileriai“, kurie dar 2012 m. savo rūsiuose išgyveno pasaulio pabaigą, – tokiems niekams nepavaldūs. Mes žinome: jei jau susekė Kalėdų Senį – visiems kitiems seniai šakės.

Budrioji „Google“ akis nepasitenkino tuo, kad atėmė galimybę iš Kalėdų Senelio Kalėdų naktį net ramiai niekieno nestebėtam nusičiurkšti. Lyg galimybės sekti jį kompiuteryje būtų maža, jau paleista Kalėdų Senelio maršruto sekimo programėlė „Android“ telefonams (čia) ir „Chrome“ naršyklės papildinys.

Taigi, atėjo metas kiekvienam pasirinkti. Ar šūkiu „Už Kalėdų Senelio privatumą, vyrai!“ trenkti į sieną išmanųjį telefoną ir apsirūpinus konservais likusiam gyvenimui užsidaryti rūsyje, bet likti laisviems. Ar aplankyti su vaikučiais tą svetainę, rizikuojant, kad jie išvis nustos baimintis dėl to, į ką niekas nesikėsina! Žodžiu, praras puoselėtas vertybes ir taps netradiciškai laisvesni.

Štai ir mums akivaizdu, ką šiuo atveju reikia pasirinkti. Seneli – laikykis! Mes tave stebime…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?