Programišiams užkliuvo teismų nutartis pateikianti svetainė

Sekmadienį po, kaip įtariama, programišių atakos nustojo veikti svetainė eTeismai.lt, kurioje buvo galima rasti įsiteisėjusius teismų sprendimus ir nutartis.

Sekmadienį nustojo veikti svetainė eTeismai.lt, kurioje buvo galima rasti įsiteisėjusius teismų sprendimus ir nutartis.<br>123rf nuotr.
Sekmadienį nustojo veikti svetainė eTeismai.lt, kurioje buvo galima rasti įsiteisėjusius teismų sprendimus ir nutartis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2014, 3:54 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:20 PM

Bendrovės „ET Interneto sistemos“ valdomos svetainės lankytojus šiuo metu pasitinka užrašas: „Atsiprašome, šiuo metu vyksta techniniai darbai. Apsilankykite truputį vėliau.“

Tiesiogiai su Lietuvos teismų sistema ar kitomis valdžios institucijomis tinklalapis nėra susijęs.

Nuasmenintus teismų sprendimus ir nutartis pateikiančios svetainės administratoriai nurodo, kad tinklalapis buvo sukurtas atsižvelgiant į teisininkų pageidavimus, kurie skundėsi netobula viešų sprendimų sistema.

Nacionalinė teismų administracija pirmadienį patvirtino, kad svetainė eTeismai.lt nėra oficiali Lietuvos teismų informacinė sistemos dalis.

„Viešojoje erdvėje pasirodžius klaidingai informacijai, kad Lietuvos teismų informacinė sistema neveikia, informuojame, jog ši sistema nenutrūkstamai veikia ir įsilaužimų į ją nebuvo“, – rašoma pranešime. 

Lietuvos teismų oficialios interneto svetainės yra šios:

* Lietuvos teismų interneto svetainė;

* Lietuvos teismų elektroninių paslaugų portalas;

* Vieša teismo posėdžių tvarkaraščių paieška

* Vieša teismų sprendimų paieška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.