Šiaurės Korėja širsta ant „Sony“ ir giria įsilaužėlius

Šiaurės Korėja sekmadienį neigė dalyvavusi kibernetinėje atakoje prieš „Sony Pictures“, bet gyrė tai kaip „teisingą veiksmą“, potencialiai įvykdytą jos šalininkų protestuojant prieš filmą, kuriame vaizduojamas jos lyderis Kim Jong-Unas.

„Sony“ komedija „Interviu“ apie išgalvotą CŽV sąmokslą nužudyti Kim Jong-Uną papiktino Pchenjaną.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Sony“ komedija „Interviu“ apie išgalvotą CŽV sąmokslą nužudyti Kim Jong-Uną papiktino Pchenjaną.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 7, 2014, 10:33 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:57 PM

„Įsilaužimas į „Sony Pictures“ galėtų būti teisingas veiksmas, įvykdytas Šiaurės Korėjos palaikytojų ir šalininkų, reaguojant į jos prašymą“, – valstybinei naujienų agentūrai KCNA sakė Šiaurės Korėjos aukščiausia karinė institucija – Nacionalinė gynybos komisija.

„Sony“ komedija „Interviu“ („The Interview“) apie išgalvotą CŽV sąmokslą nužudyti Kim Jong-Uną papiktino Pchenjaną, kuris anksčiau perspėjo dėl „negailestingo atsikeršijimo“.

Naujausias įsilaužimas į šios JAV kino studijos kompiuterius, kaip žinoma, apėmė opios asmeninės informacijos apie maždaug 47 tūkst. asmenų, tarp jų – įžymybių, nutekinimą.

Dėl šios atakos nelegaliose svetainėse taip pat tapo prieinami dar neišleisti „Sony“ filmai. Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad atakos modelis yra toks pats kaip ankstesnių tokių atakų, kurias įvykdė ši izoliuota valstybė.

Šiaurės Korėjos Nacionalinė gynybos komisija šiuos žiniasklaidos pranešimus atmetė kaip „melagingus gandus“, bet užsipuolė „Sony“ dėl minimo filmo, „kurstančio teroro aktą kenkiant Šiaurės Korėjos aukščiausiosios vadovybės orumui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.