„Tele2“ pripažįsta: siūlydamas žemiausią kainą neišgyvensi

„Kam mokėti daugiau?“ – dar visai neseniai klausė „Tele2“ reklamų veidai. Pasirodo, mažėjant mobiliojo ryšio paslaugų kainoms ir skirtumams tarp konkurentų pasiūlymų, vartotojai tampa vis mažiau jautrūs kainai. Todėl „Tele2“ nusprendė pakoreguoti savo strategiją.

Mažėjant mobiliojo ryšio paslaugų kainoms ir skirtumams tarp konkurentų pasiūlymų, vartotojai tampa vis mažiau jautrūs kainai.<br>123rf nuotr.
Mažėjant mobiliojo ryšio paslaugų kainoms ir skirtumams tarp konkurentų pasiūlymų, vartotojai tampa vis mažiau jautrūs kainai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

2014-12-12 15:14, atnaujinta 2018-01-19 07:59

„Nebegali išgyventi siūlydamas tik žemiausią kainą, vien to neužtenka. Yra daug dalykų, kurie žmonėms svarbūs – ryšio kokybė, rūpinimasis klientais... Todėl mes judame nuo žemos kainos į vertės pozicionavimą“, – renginyje analitikams ir žurnalistams Londone sakė „Tele2“ grupės prezidentas Matsas Granrydas.

Jis patikslino, kad tai nereiškia, jog kompanija atsisako pagrindinės vertybės – operatorius ir toliau tikisi išlaikyti žemesnę kainą nei konkurentai. Tačiau tai nebebus vienintelis „arkliukas“.

Atsižvelgiant į tai, kad balso paslaugos ateityje nežada didelio pelningumo, kaip ir kitos mobiliojo ryšio bendrovės, „Tele2“ visą dėmesį skiria mobiliajam internetui. Tiesa, kitaip nei konkurentai, ši kompanija yra linkusi palaukti, kol technologijos pakankamai atpigs, kad statyti tinklus ir juos plėsti būtų pigiau.

„Tele2“ grupės technologijų vadovas Joachimas Hornas pastebėjo, kad Švedijoje šiuo metu net 70 proc. duomenų mobiliuoju internetu persiunčiama naudojant 4G LTE ryšį, o likęs kiekis – 3G ryšiu. Tad naujos technologijos ne tik suteikia galimybes, bet ir atneša rimtą iššūkį: vartojimas auga, duomenų perduodama daugiau, o paslaugų kainos mažėja.

„Todėl mes orientuojamės į tinklus, kuriuos galima plėsti greitai ir nebrangiai, – sakė J.Hornas. – Mūsų strategija – gauti žemus dažnius ir juos pilnai išnaudoti. Statyti 800/900 MHz tinklą tipiškai yra penkiskart pigiau nei 2600 MHz dažnio tinklą.“

Žemesni dažniai turi du esminius privalumus: ilgesnės bangos leidžia užtikrinti ryšį pastatų viduje, be to, jos gali pasiekti keliskart didesnę aprėptį. Iš kitos pusės, tokie dažniai nėra parankūs didmiesčiuose, kur vartotojų yra daug, mat prie vienos stoties prisijungus šimtams vartotojų, visiems jiems tenka dalintis stoties pajėgumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.