Vladimiras Putinas neteisus – internetą sukūrė ne CŽV

Rusijos prezidento ir buvusio KGB šnipo pomėgis painioti realybę, melą ir savo vaizduotės žaismus privertė sureaguoti ir interneto išradėją Timą Bernersą-Lee. Mokslininkas pareiškė, kad Vladimiras Putinas yra neteisus sakydamas, jog internetas yra JAV centrinės žvalgybos valdybos šnipų sukurtas projektas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2014, 3:13 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:59 AM

V.Putinas, buvęs Sovietų Sąjungos KGB šnipas, nors pats nesinaudoja net elektroniniu paštu, sakė neapribosiantis Rusijos gyventojų teisės naudotis internetu. Bet šių metų balandį jo žodžiai, esą internetas susikūrė iš vieno „CŽV projekto“, pakurstė nerimą, kad Kremlius gali imtis interneto varžymo.

Vėliau priimtas Dūmos sprendimas nuo 2016 m. uždrausti Rusijos piliečių duomenis laikyti užsienyje esančiuose duomenų bankuose tuos nuogąstavimus tik patvirtina.

1989 m. išradęs saityną mokslininkas T.Bernersas-Lee į „Reuters“ agentūros klausimą, ar V.Putinas sakė tiesą apie CŽV indėlį kuriant internetą, atsakė: „Internetas nėra CŽV kūrinys.“

Mokslininkas patvirtino, kad internetas buvo išrastas padedant JAV valstybiniam finansavimui, tačiau jį išplatino akademikai.

„Būtent akademinė bendruomenė prijungė prie tinklo savo universitetus. Taigi visa pasaulinį tinklą sukūrė sumanūs geranoriški žmonės, kurie tikėjo šios idėjos gerumu“, – aiškino jis.

T.Bernersas-Lee kritikavo Jungtines Valstijas ir Didžiąją Britaniją, kurios esą griauna interneto pamatus savo vykdomomis sekimo programomis. Jis taip pat paragino Kiniją nugriauti savo „didžiąją ugniasienę“ – cenzūros sistemą, ribojančią žmonių prieigą prie interneto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.