„Google“ atskleidė, ko šįmet internete ieškojo lietuviai

Didžiausios paieškos sistemos pasaulyje „Google“ atstovas atskleidė, kad didžiausio lietuvių susidomėjimo internete šįmet sulaukė „Eurovizijos“ dainų konkursas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2014, 11:20 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:11 AM

Oficialiai vadinamąją „Zeitgeist“ ataskaitą „Google“ žada pristatyti antradienį. Tačiau šįryt nacionalinio transliuotojo LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva“ viešėjęs „Google“ rinkodaros vadovas Lietuvai Regimantas Urbanas paviešino dalį populiariausių raktažodžių.

Jis pabrėžė, kad populiariausių paieškų dešimtukai sudaromi atsižvelgiant į susidomėjimo augimą, o ne bendrą paieškų skaičių: „Populiariausios paieškos būna žinomiausi naujienų portalai Lietuvoje, žmonės naudoja „Google“ tam, kad patektų į tam tikrą svetainę, pvz., elektroninį dienyną, VRK puslapį ir panašiai. Atmetus tai, kas išsiskyrė labiausiai šiais metais.“

Pačių populiariausių paieškų dešimtuke, be „Eurovizijos“, taip pat atsidūrė lietuvių startuolis „Vinted“, filmas „Redirected“, žmonės taip pat domėjosi įvykiais Ukrainoje.

Politikų dešimtuko viršūnėje atsidūrė Naglis Puteikis, į jį taip pat pateko Vladas Lašas, Bronius Ropė, Zigmantas Balčytis. R.Urbanas spėjo, kad susidomėjimas šiais politikais buvo išaugęs dėl prezidento rinkimų – žmonės ieškojo informacijos apie mažiau pažįstamus kandidatus. Taip pat lietuviai domėjosi naujai iškeptais politikais: jaunuoju europarlamentaru Gabrieliu Landsbergiu, energetikos ministru Roku Masiuliu. Ūgtelėjo ir susidomėjimas Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Kokiomis žinomomis asmenybėmis lietuviai domėjosi 2014 metais? Pirmasis trejetukas atrodo taip: Monika Šalčiūtė, Jolanta Leonavičiūtė, Agness Landau. Į dešimtuką taip pat pateko naujoji „YouTube“ įžymybė, komikas Vaidotas Grincevičius.

Muzikos kategorijoje, be „Eurovizijos“ ir šio konkurso nugalėtojos Končitos Vurst, didelio susidomėjimo taip pat sulaukė muzikos festivaliai „Karklė 2014“, „Granatos Live“, Lietuvoje koncertavusios grupės „Aerosmith“ ir „One Republic“, į sceną grįžusios „Naktinės personos“ bei „Electronic I“.

R.Urbanas atskleidė ir kelis lietuvių pamėgtus muzikos klipus „YouTube“ svetainėje: pirmoje vietoje atsidūrė Katy Perry daina „Dark Horse“, antroje – atlikėjos Kiesza įrašas „Hideaway“. Į dešimtuką taip pat pateko lietuvių Leon Somov ir Jazzu daina „Ką tu su manim darai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.